Klasesbiedra slepkavībā vainotajam jaunietim prasa 10 gadu cietumā (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Klasesbiedra slepkavībā vainotajam Aramam Gabrieļanam prasa desmit gadu cietumā un policijas kontroli uz trim gadiem, aģentūra BNS uzzināja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Tāpat apsūdzētajam tiek prasīts atlīdzināt vairākus simtus tūkstošus eiro, ko mirušā jaunieša radinieki pieprasījuši kā morālo kompensāciju.

Apsūdzētais norādīja, ka savu vainu neatzīst un izdarīto nenožēlo.

Prokurors uzskata, ka apsūdzētā sniegtās liecības pirmstiesas izmeklēšanā, kurās apsūdzētais sacījis, ka klasesbiedrs esot viņam uzbrucis un viņš tikai aizstāvējies, neesot patiesas.

Prokurors atgādināja, ka mirušais jaunietis sadurts mugurā, šādus miesas bojājumus nevar nodarīt personai, kura uzbrukumu vēlas izdarīt.

Tāpat apsūdzētais apgalvo, ka klasesbiedrs pirms uzbrukuma esot sēdējis uz gultas ar nazi rokās, bet viņš gulējis blakus gultai. Prokurors teica, ka vietas apskate liecina – vietā, kur it kā bija jābūt matracim, atradās jaunieša līķis, līdz ar to apsūdzētā versija nav patiesa.

Apsūdzētā ķermenī ekspertīzēs atrastas klonazepāma pēdas, kas liecina, ka apsūdzētajam ir nosliece uz aizliegtu vielu lietošanu. Vienlaikus, ņemot vērā vielas specifiku, nav iespējāms noteikt, vai apsūdzētais bijis aizliegto vielu reibumā.

Nogalinātā jaunieša ķermenī alkohols un narkotiskās vielas netika atrastas.

Savukārt apsūdzētā advokāts uzsvēra, ka apsūdzība pēc noteiktā panta Gabrieļanam nav pamatota. Viņš norādīja, ka daļu no notikuma vietas policijas darbinieki apskatījuši tikai pēc piecām dienām. Tāpat notikuma vieta nav rūpīgi aplūkota, nav paņemti, piemēram, pirkstu nospiedumi no virtuves.

Turklāt nav nevienas citas personas liecības, kas notika starp abiem jauniešiem, ir tikai liecības pirms un pēc notikušā. Pēc aizstāvības uzskata, neesot arī slepkavības motīva. Par to liecina tas, ka Gabrieļans izlēcis pa trešā stāva logu un nav mēģinājis noziegumu slēpt un no dzīvokļa izkļūt, paņemot visas savas mantas.

Aizstāvība arī norāda, ka uz naža, ar kuru pastrādāta slepkavība, nav Gabrieļana pirkstu nospiedumu.

Slepkavībā apsūdzētais 1995.gadā dzimušais Gabrieļans māju pametis, izlecot pa logu, pastāstīja nogalinātā puiša ģimenes locekļi. Pēc viņu teiktā, iespējams, jaunietis nogalināts miegā.

Draugs tonakt bija palicis pie viņa pārnakšņot, jo abi kopā bija apmeklējuši ballīti, kuru rīkoja kāda paziņa. Pēc nogalinātā puiša ģimenes locekļu sacītā, abi jaunieši jau kopš skolas gaitu sākšanas bijuši labākie draugi.

Rīgas tiesu apgabala prokurore apsūdzētajam uzrādījusi apsūdzību pēc Krimināllikuma 117.panta 12.punkta par slepkavības izdarīšanu vainu pastiprinošos apstākļos.

Kopš aizturēšanas apsūdzētais atradies brīvībā, jo tiesa viņam piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Krimināllikums paredz, ka par nepilngadīgā nogalināšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem, taču, ja noziegumu pastrādājusi persona, kas jaunāka par 18 gadiem, brīvības atņemšana par sevišķi smagiem noziegumiem nedrīkst pārsniegt 10 gadu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu