Klāt septembra «Figaro»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnālā lasāma plaša intervija ar oprdziedātāju Kristīni Opolais, kura aizvadītajā sezonā guva panākumus, gan dziedot operā «Nāra» Bavārijā, gan iekaroja britu kritiķu atzinību par četrām izcili nodziedātām «Madama Butterfly» izrādēm Londonā, Koventgārdenas operā.

LNO direktors Andrejs Žagars stāsta par Bizē operas «Karmena» iestudējumu Japānā, kā arī par to, kas īsti notiek Operā; Līga Brige - Latvijas goda konsuls Brazīlijā - atklāj, kā latviešiem klājas šajā zemē, savukārt režisors un «Arteļa» dibinātājs Viktors Runtulis neslēpj, ka lolo plānus ar projektu «Bombolū» iekarot Indiju.

Žurnālā izlasāms arī atmiņu stāsts par dziedātāju Eimiju Vainhausu, kura pēkšņi aizsaulē aizgāja šovasar; var uzzināt, kā klājas šā gada jubilāriem - leģendārajai latviešu rokgrupai «Pērkons"; te atrodami jau tradicionālie Otto Ozola kinomūzikas stāsti; tāpat lasītājiem tiek pavēstīts  par trim šīs sezonas jauniestudējumiem - Jāņa Lūsēna rokoperas «Kaupēns» atjaunojumu, muzikālo dziesmu spēli «Tikai tā!» Nacionālajā teātrī un Imanta Kalniņa operas «Spēlēju, dancoju» uzvedumu LNO. Te atrodami ieteikumi, uz kuriem rudens un ziemas rokkoncertiem doties, turklāt piedāvātais koncertu klāsts tiešām ir gana plašs.

Tiem, kas mīl garšīgi paēst, noteikti interesantas liksies mūziķu Riharda Zaļupes un Ievas Paršas mīļāko ēdienu receptes. Varbūt ir vērts izmēģināt?...

Ak jā, un vēl Orests Silabriedis «Klausītāju akadēmijā» izskaidro dažu itāliskos terminus, kas sastopami koncertu programmiņās un to, kā vajadzētu uzvesties, kad esat nonācis koncertzālē - kas ir pieņemts, un ko labāk tomēr nedarīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu