Klients neizpratnē par atgadījumu «Swedbank»; banka skaidro notikušo (200)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien 18. oktobrī kāds vīrietis vēlējies «Swedbank» iepirkšanās centra «Alfa» filiālē veikt iemaksu ar 100 ASV dolāru banknotēm, taču filiāles darbinieki atteikušies naudaszīmes pieņemt, portālu «Apollo.lv» informēja sašutušais portāla lasītājs.

Saņemot 100 dolāru banknotes, «Swedbank» darbinieki tās atteikušies pieņemt, jo neesot bijis iespējams konstatēt, ka tās ir īstas. Vīrietis tad devies uz netālo valūtas maiņas punktu un tur jaunās apmainījis pret vecā parauga banknotēm, tad devies atpakaļ uz «Swedbank» filiāli, kur vecā parauga banknotes tikušas pieņemtas.

Bankas klients norāda, ka jaunā parauga 100 dolāru banknotes apgrozībā ir no šī gada 8. oktobra, tāpēc neizprot, kāpēc banka tās nav pieņēmusi. Jo vairāk tāpēc, ka valūtas maiņas punktā viņam tās bija izdevies samainīt.

«Banka nevar pieņemt valūtu, ja tai nav pilnīgas drošības par tās autentiskumu,» starpgadījumu komentē «Swedbank» Komunikāciju vadītājs Latvijā Ivars Svilāns. «Runa šajā gadījumā nav par Latvijas nacionālo valūtu, bet gan par pavisam nesen apgrozībā laistu ārvalstu valūtu. Bankai paiet zināms laiks, kamēr tā savas tehniskās ierīces var piemērot jaunajām naudaszīmēm. Banka arī nevēlas, lai naudaszīmes, par ko tā nav droša, nonāktu pie tās klientiem,» papildina Svilāns.

Divas trešdaļas no apgrozījumā laistajām 100 dolāru banknotēm cirkulējot ārpus ASV teritorijas, konstatējis ASV Federālo Rezervju priekšsēdētājs Bens Bernanke.

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu