Klintone: Putina iegansts rīcībai Krimā attiecināms arī uz Baltiju (241)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone otrdien apsūdzēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu mēģinājumā «pārveidot robežas» Eiropā un sacīja, ka iegansts viņa rīcībai Ukrainai piederošajā Krimā attiecināms arī uz Baltijas valstīm.

«Pamatojums, ko Putins izmanto [Krimā] - ka tie ir etniskie krievi, krievvalodīgie, ka tie vienmēr bijuši Krievijas daļa - var tikt attiecināts ne tikai uz citām Ukrainas daļām, bet arī uz citām Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Piedņestras daļām,» sacīja Klintone.

«Ir daudz vietu, kurās ir etniskie krievi un krievvalodīgie,» sacīja Klintone.

Jau ziņots, ka Maskavā otrdien tika parakstīts līgums par Krimas uzņemšanu Krievijas sastāvā. Līgumu parakstīja Putins, Krimas parlamenta priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs, Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs un Sevastopoles pilsētas pašvaldības vadītājs Aleksejs Čalijs.

Tūlīt pēc šī līguma parakstīšanas Kremļa interneta vietnē tika ievietots paziņojums, ka «Krimas Republika tiek uzskatīta par uzņemtu Krievijas Federācijā kopš attiecīgā līguma parakstīšana datuma».

«Mums veiksmīgāk jāatbalsta valdība Kijevā, mums veiksmīgāk jāpanāk, lai Eiropa vairāk parūpētos par sevi enerģētikas ziņā, lai tā nebūtu atkarīga [no Krievijas energoresursiem],» sacīja Klintone.

«Tas ir Putina mēģinājums pārveidot robežas Eiropā pēc Otrā pasaules kara,» Klintone sacīja Monreālas Tirdzniecības pārvaldes organizētā konferencē, kur viņas runa tika sveikta ar aplausiem.

«Es ceru, ka nebūs vēl viena Aukstā kara, acīmredzot neviens negrib to pieredzēt. Tas galvenokārt atkarīgs no Putina,» sacīja Klintone.

Klintone tiek uzskatīta par potenciālu Demokrātu partijas kandidāti ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā. Viņa šajā konferencē gan pateica, ka vēl nav izlēmusi, vai viņa kandidēs.

Komentāri (241)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu