Klufta pēc Londonas olimpiskajām spēlēm beigs sportistes karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trīskārtējā pasaules čempione septiņcīņā zviedriete Karolīna Klufta, kura tagad piedalās tāllēkšanas sacensībās, pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm beigs sportistes karjeru.

«Tad būs pienācis laiks man darīt kaut ko citu. Es vieglatlētikas sacensībās piedalos jau ilgu laiku, lai arī neesmu nemaz tik veca,» radiostacijai «Radiosporten» stāstīja Klufta. «Bez sporta vēl ir tik daudz lietas, ko vēlos darīt.»

«Daži sportisti zaudē motivāciju no brīža, kad sāk domāt, ka ir pienācis laiks beigt, bet es vienmēr esmu zinājusi, ka vēlos savā dzīvē darīt kaut ko citu,» skaidroja Zviedrijas vieglatlēte.

Kā viena no lietām, ko Klufta vēlētos darīt ir sagatavot jaunos sportistus. «Es sāku domāt, ka palikšu saistīta ar sportu, taču vēlos darīt pavisam ko citu,» viņa teica. «Uzskatu, ka spēšu motivēt cilvēkus, bet iespējams, ka tas būs citās nozarēs, nevis sportā.»

«Trenēšana man nešķiet interesanta. Domāt par to, ko vajag darīt pēc iespējas labāk, mani neaizrauj,» stāstīja Klufta.

Klufta savā īpašumā ir ieguvusi 2004. gada olimpisko spēļu zelta medaļu septiņcīņā, kā arī trīs reizes - 2003., 2005. un 2007. gadā - kļuvusi par pasaules čempioni. Tagad viņa startē tikai tāllēkšanas sacensībās.

Traumas dēļ Zviedrijas sportistei nācās izlaist 2009. gada pasaules čempionātu Berlīnē, taču viņa plāno startēt šī gada pasaules čempionātā, kas notiks Dienvidkorejas pilsētā Tegu.

Klufta atklāja, ka viņa arī mēģinās iekļūt Zviedrijas 4x100 metru skrējiena stafetes komandā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu