KNAB aizrāda policistam par piestrādāšanu pie fotoradaru uzstādītāja (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izteicis aizrādījumu kādam policistam par piestrādāšanu bez priekšniecības atļaujas pie fotoradaru uzstādītāja uzņēmuma «V-Traffic» («Vitronic Baltica un partneri») un citos uzņēmumos.

KNAB aģentūra LETA noskaidroja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes valsts amatpersona nav ievērojusi noteiktos amata savienošanas ierobežojumus un ienākumu gūšanas ierobežojumus, jo policists bez iestādes vadītāja atļaujas savienojis savu amatu ar apsarga darbu divos uzņēmumos. Tāpat viņš no 2011.gada 21.novembra līdz 2012.gada 21.februārim bez priekšniecības atļaujas ieņēmis mobilo sistēmu operatora amatu uzņēmumā ar tā laika nosaukumu «Vitronic Baltica un partneri».

KNAB gan konstatēja, ka amatpersonas amata savienošana ar minētajiem amatiem nav radījusi interešu konfliktu, jo policists nav sagatavojis administratīvos aktus un nav veicis uzraudzības vai sodīšanas funkcijas attiecībā uz minētajiem uzņēmumiem.

Tāpat policists līdz šim nebija saukts pie administratīvās atbildības.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KNAB atbrīvoja policistu no administratīvās atbildības, bet izteica mutvārdu aizrādījumu.

KNAB pēdējā laikā izteicis aizrādījumu vēl vairākām amatpersonām. Tā KNAB konstatējis, ka Sējas novada domes priekšsēdētājam Guntim Liepiņam bija jāveic ar valsts amatpersonas amata pienākumiem saistītas darbības attiecībā uz savu brāli, kurš iepriekš kā autovadītājs atradās domes priekšsēdētāja pakļautībā.

Pārbaudē secināts, ka Liepiņš pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības, un par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā KNAB aprobežojās ar mutvārdu aizrādījumu.

Aizrādījums izteikts arī kādam Valsts meža dienesta mežzinim, kurš bez priekšnieka akcepta piestrādāja mednieku apvienībā, Pāvilostas ostas pārvaldē un Pāvilostas novada domē. KNAB atzina amatpersonas administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu.

Bargāks gan KNAB bijis pret vienu no Durbes novada domes deputātiem. Viņš piedalījies vairāku mednieku biedrību iesniegumu izskatīšanā par medību tiesību nomas līgumu noslēgšanu par pašvaldībai piederošajām un lietojumā esošajām zemēm. KNAB noskaidrojis, ka deputāts ir ilggadējs vienas mednieku organizācijas biedrs.

Vienlaikus pārbaudē atklāts, ka deputāts, nebūdams kāda pagasta pārvaldes vadītājs, sagatavoja vēstuli virsmežniecībai uz pagasta pārvaldes veidlapas, parakstoties kā tās vadītājs. Viņš šajā vēstulē lūdza atgriezt biedrības kolektīvam samazinātās cūku medīšanas atļaujas.

Par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā KNAB deputātam piemēroja 75 latu naudas sodu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu