KNAB atklāj, cik lielu kukuli saņēma augstā RPP amatpersona (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kevin Steinhardt, CC BY-SA 2.0

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā esošā informācija liecina, ka ilgstošā laika posmā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) amatpersona pieņēma vairākus kukuļus, lai tālāk tos nodotu RPP pārvaldes priekšniekam.

KNAB informē, ka kukuļi doti, lai amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, rīkotos kukuļdevēja interesēs un pieļautu bezdarbību komercsabiedrības interesēs. KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka vienā gadījumā amatpersonai ir nodots kukulis 533,58 eiro, citā gadījumā 400 eiro apmērā.

Pēc kukuļa nodošanas RPP amatpersonas aizturētas šā gada 13.aprīlī.

Neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā, aizturēšanas un kratīšanas, tika veiktas, sadarbojoties ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi (ONAP), kuras lietvedībā atrodas kriminālprocess par sutenerismu organizētā grupā un izmeklēšanas laikā tika konstatēts, ka noziedzīgā nodarījuma īstenošanā iesaistītas arī RPP amatpersonas.

Jau vēstīts, ka KNAB pagājušajā piektdienā aizturēja Centra pārvaldes priekšnieku Aigaru Truli.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu