KNAB darbinieces vīrs nodarbojas ar nodokļu izkrāpšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Zandas Liniņas vīrs Austris Liniņš nodarbojas ar nodokļu izkrāpšanu, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma «De facto» rīcībā esošā informācija.

Novembra beigās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde sākusi izmeklēšanu pret vairāku personu grupu, kas nodarbojusies ar automašīnu ievešanu no ASV. Lai būtu jāmaksā mazāka ievedmuita, personu grupa automašīnām nomontējusi atsevišķas detaļas, kas ļāvis automašīnas uzdot par sistām un līdz ar to mazāk vērtīgām.

VID darbinieki sākuši izmeklēšanu, un uzaicinājuši uz nopratināšanu automašīnu importā iesaistītās personas, viena no kurām - Austris Liniņš - VID darbiniekiem uzrādījusi KNAB darbinieka žetonu.

Tomēr izrādījies, ka Liniņa uzrādītais KNAB darbinieka žetons patiesībā piederējis viņa dzīvesbiedrei Zandai.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs raidījumam norādīja, ka KNAB darbības specifika neļauj viņam atklāt, vai kāda persona ir biroja darbinieks.

«De facto» rīcībā esošā informācija liecina, ka VID par notikušo informējis ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un Ministru prezidentu Ivaru Godmani (LPP/LC).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu