KNAB izmeklētājam Jurašam nodokļu uzrēķinu neatceļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai gan Finanšu ministrijas un neatkarīgs nodokļu eksperts atzinis, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājam Jurim Jurašam nodokļu uzrēķins par gandrīz 117 tūkstošiem latu ir nepamatots, viņam tas nav atcelts, sestdien vēsta «Diena».

Valsts ieņēmumu dienests  (VID) joprojām uzskata, ka viņš apzināti slēpis savus ienākumus, un liek sodu samaksāt.

Uz Juraša lūgumu atcelt nodokļu uzrēķinu kā nepamatotu VID Vidzemes reģionālās iestādes direktors Uģis Muskovs atbildējis, ka uzrēķins ir likumīgs, vienīgi balstīts uz neīstiem likuma pantiem.

Sākotnēji VID uzskatīja, ka Jurašam bija jādeklarē ienākumi, kas gūti no viņam piederošās saimniecības Valmieras rajonā. Saimniecību bez atlīdzības izmeklētājs iznomājis savam tēvam, kas tur veica būtisku rekonstrukciju. VID to traktē kāJuraša ienākumus.

Tagad VID savu nostāju ir mainījis un uzskata, ka starp Jurašu un viņa tēvu noslēgtais līgums nav nomas, bet gan patapinājuma līgums. VID arī veicis jaunu nodokļu uzrēķinu, un nu Jurašam jāmaksā mazāk — 72 000 latu.

Jurašs tam nepiekrīt un gatavojas lēmumu pārsūdzēt VID vadītājam Dzintaram Jakānam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu