KNAB par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpšanu soda arī vairākus medijus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sodījis arī vairākus medijus, liecina KNAB informācija par apkopotajiem politisko partiju finansēšanas pārkāpumiem 2011.gada vēlēšanās.

KNAB pieņēmis astoņus lēmumus par preses izdevumu, raidorganizācijas un interneta mediju saukšanu pie administratīvās atbildības, uzliekot naudas sodus 625 latu apmērā.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā, preses izdevumiem un raidorganizācijām ir aizliegts izvietot par samaksu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, ja atbilstoši likuma prasībām pirms tam birojam nav nosūtīti priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanas izcenojumi.

KNAB secinājis, ka seši mediji, nenosūtot izcenojumus, izvietojuši reklāmu pretēji likumā noteiktajam aizliegumam, bet divi mediji pārkāpuši aģitācijas materiālu izvietošanas kārtību.

Diviem preses izdevumiem un četriem reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā tika pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietās, uzliekot naudas sodu kopā 395 latu apmērā.

Vienai raidorganizācijai tika pieņemts lēmums administratīvā lietā par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas kārtības neievērošanu, uzliekot 200 latu lielu sodu, bet vēl vienam preses izdevumam tika pieņemts lēmums administratīvā pārkāpuma lietā par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas kārtības neievērošanu. Šajā gadījumā uzlikts naudas sods 30 latu apmērā. Visi uzliktie naudas sodi ir samaksāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu