KNAB policistus aizturējis par kukuļa pieprasīšanu un kukuļošanas atbalstīšanu (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamo Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) amatpersonu kukuļošanu saistībā ar labvēlīgu lēmumu pieņemšanu komercuzņēmumu interesēs.

Birojs informē, ka izmeklēšanā iegūti pietiekami daudz pierādījumu, lai varētu uzskatīt, ka no kādas personas ir pieprasīts kukulis saistībā ar ENAP lietvedībā esoša materiāla izskatīšanu.

KNAB izmeklētājs vienu no aizturētajiem policistiem atzinis par aizdomās turamo kukuļa pieprasīšanā, savukārt otru policistu par aizdomās turamo kukuļošanas atbalstīšanā.

Birojs norāda, ka izmeklēšanas interesēs patlaban sīkāka informācija netiks sniegta.

KNAB arī neatklāj, cik liela naudas summa pieprasīta.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, viens no izmeklētājiem ir Viktors Dzenis, kurš cita starpā izmeklēja arī likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka») krimināllietu, bet viņa kolēģis ir Eduards Ņepomņaščijs.

Tiesa Dzeni apcietinājusi, bet biedram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Jau vēstīts, ka aizturēšana, visticamāk, nav bijusi saistīta ar «Krājbankas» lietas izmeklēšanu, bet gan ar iespējamu kukuļa piedāvājuma pieņemšanu par to, lai ENAP nesāktu kriminālprocesu pret divu privātu uzņēmumu amatpersonām. Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo neoficiālo informāciju Dzenis tika aizturēts KNAB īstenotā operācijā pagājušajā piektdienā ap pusdienlaiku, lietojot šaujamieroci.

Ņemot vērā, ka iespējamais noziegums ir tiešā saistībā ar dienesta pienākumu pildīšanu, Valsts policijā (VP) ir sākta dienesta pārbaude, kurā tiks izvērtēta abu izmeklētāju disciplināratbildība, kā arī viņu vadītāju atbildība par iespējamo darbinieku kontroles trūkumu. Dienesta pārbaudi veiks VP Iekšējās drošības birojs.

VP priekšnieks Ints Ķuzis devis rīkojumu par abu darbinieku atstādināšanu no dienesta pienākumu pildīšanas uz izmeklēšanas laiku.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu