KNAB skaidrojums, kāpēc Strīķe nedrīkst sniegt intervijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē parādījās informācija, ka [s:34027].

Pati Strīķe nezināja teikt, kāpēc šāds aizliegums. Taču KNAB to skaidro, ka respektē Eiropas krāpšanas apkarošanas biroja principu – nekad nerunāt par publiski uzsāktajām lietām, informē KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

«KNAB šo principu respektē un ievēro, īstenojot biroja un sabiedrisko attiecību stratēģiju,» klāsta Vitenburgs.

Viņš norāda, ka saskaņā ar Ministru prezidenta kā biroja pārrauga saskaņotajiem KNAB Darba kārtības noteikumiem sadarbībā ar plašsaziņas līdzekļiem birojam kā tiešās valsts pārvaldes iestādei un kā patstāvīgai izmeklēšanas institūcijai ir noteikti vienoti principi, kā tiek sniegts biroja oficiālais viedoklis par iestādes kopējo darbību un ziņas par biroja veicamajām un pabeigtajām pārbaudēm vai kriminālprocesiem, kā arī citiem pieņemtajiem lēmumiem.

KNAB oficiālo informāciju par veiktajiem pasākumiem un saistībā ar tiem pieņemtajiem lēmumiem plašsaziņas līdzekļiem ir pienākums un tiesības sniegt biroja vadītājam vai citam viņa pilnvarotam biroja darbiniekam, galvenajam speciālistam sabiedrisko attiecību jautājumos, ņemot vērā iestādes pienākumu aizsargāt izmeklēšanas intereses un ievērojot citus normatīvajos aktos noteiktos informācijas izpaušanas ierobežojumus, skaidro KNAB pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu