KNAB soda Krustpils domes deputātus (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas  novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir izvērtējis informāciju par Krustpils novada domes rīcību, iznomājot pašvaldības nedzīvojamās telpas un secinājis, ka deputāti, pieņemot lēmumu, ir bijuši interešu konfliktā, «Apollo» uzzināja KNAB. 

KNAB konstatējis, ka Krustpils novada domes 2012.gada 19.decembrī pieņemtais lēmums «Par nekustamā īpašuma nomas līguma pagarināšanu un nomas maksas samazināšanu», piemērojot 90% atlaidi uz trijiem gadiem, nav atbilstošs likuma «Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu» prasībām, jo Ministru kabineta (MK) noteikumi «Par valsts un pašvaldību mantas iznomāšanas kārtību» neparedz pašvaldībai tiesības noteikt nomas maksas atvieglojumus.

Krustpils novada domes deputāti, 2012.gada 19.decembrī, piedaloties lēmuma pieņemšanā un balsojot par nekustamā īpašuma nomas līguma pagarināšanu un nomas maksas samazināšanu, saskaņā ar kuru pagarināts nomas līgums ar zemnieku saimniecību «Avotiņi», nav ievērojuši likuma normas un ir pārkāpuši MK noteiktos ierobežojumus kā rīkoties ar pašvaldības mantu.

Par šo pārkāpumu administratīvā atbildība paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.30 pantā.

Par izdarīto pārkāpumu KNAB ir administratīvi sodījis 11 Krustpils novada domes deputātus, kuri Krustpils novada domes 2012.gada 19.decembra sēdē balsoja par šī lēmuma pieņemšanu.

Lēmumu vēl ir iespējams pārsūdzēt desmit darba dienu laikā no pilna lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību KNAB.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu