KNAB vēlas lielākus sodus korumpētām valsts amatpersonām (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) varētu rosināt pastiprināt sodus valsts amatpersonām, kuras sodītas par koruptīvām darbībām, - ar šādu ierosinājumu KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdē klajā nāca biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks norādīja, ka iekšējās diskusijās ar savu vietnieci Ilzi Jurču ir pārrunājis iespējas valsts amatpersonām, kuras sodītas par šādiem noziegumiem, atņemt sociālās garantijas, kuras iegūtas speciālā statusa dēļ.

Kā vienu no variantiem KNAB priekšnieks minēja speciālās pensijas «noņemšanu». Tas liktu valsts amatpersonām aizdomāties par godīgu darba pienākumu pildīšanu, uzskata Streļčenoks.

KNAB vadītāja vietniece Jurča sēdē norādīja, ka līdzīgu papildsodu prakse tiekot izmantota Francijā, proti, policistiem, kuri pieķerti par koruptīvām darbībām, netiek izmaksāta izdienas pensija.

Šādu ideju atzinīgi vērtēja daļa Sabiedriskās konsultatīvās padomes dalībnieku.

KNAB Sabiedrības konsultatīvā padome izveidota 2004.gadā ar mērķi nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu