KNAB vērtēs būvvalžu atbildīgās amatpersonas; atsevišķas pašvaldības pārkāpj likumu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vērtēt par pašvaldību būvvalžu atbildīgo amatpersonu darbības atbilstību likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» prasībām, portālu «Apollo» informēja KNAB.

«Ņemot vērā jau iepriekš identificētos korupcijas riskus būvniecības jomā pašvaldībās un lai apzinātu šī brīža situāciju, 2013.gada decembrī KNAB lūdza pašvaldībām sniegt informāciju par valsts amatpersonām, kuras pašvaldībā nodrošina būvniecības procesa tiesiskumu un kontrolē normatīvo aktu prasību ievērošanu,» informēja KNAB galvenā speciāliste Māra Priedīte.

Papildus KNAB aicināja pašvaldības pārbaudīt, vai visos valsts amatpersonas amata savienošanas gadījumos ir izsniegtas amata savienošanas atļaujas, kā arī atkārtoti izvērtēt jau izsniegtās amata savienošanas atļaujas būvniecības uzraudzībā strādājošajiem. Izsniedzot amata savienošanas atļauju īpaša uzmanība jāpievērš tam, vai amata savienošana nerada interešu konfliktu un nekaitē tiešo amata pienākumu pildīšanai.

KNAB ir pieprasījis un apkopojis 108 pašvaldību sniegto informāciju par pašvaldību būvvalžu atbildīgo amatpersonu darbības atbilstību likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» (IKNL) prasībām. Sākotnējā informācijas pirmspārbaude liecina, ka ir pazīmes, ka atsevišķās pašvaldībās nav ieviestas likuma prasības, tādēļ KNAB uzsācis informācijas izvērtēšanu. Vienlaikus KNAB plāno uzsākt būvniecības procesa tiesiskuma nodrošināšanā iesaistīto amatpersonu izglītošanu pretkorupcijas jautājumos, tai skaitā par likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» prasībām.

KNAB uzsver, ka būvniecība ir uzskatāma par paaugstināta riska jomu, un uzskata,ka, lai neatkārtotos Zolitūdes traģēdija, ir jāpastiprina uzraudzība un kontrole būvniecības jomā, lielāku uzmanību pievēršotbūvniecības uzraudzībā iesaistīto pašvaldību amatpersonu kontrolei.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu