Nepieciešams:
Knēdeļi ar gaļas pildījumu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg kartupeļu
2 olas
muskatrieksts
sāls
100 g sviesta
2 ēdamkarotes rīvmaizes vai miltu
Pildījumam:
300 g maltas cūkgaļas
2 sīpoli
sāls
pipari
ēdamkarote sviesta
Pagatavošana:
Ar visu mizu vārītus kartupeļus atdzesē un sarīvē uz rupjās rīves. Kartupeļiem pieliek sāli, rīvētu muskatriekstu, kausētu sviestu, olas un rīvmaizi, samīca mīklu un noliek aukstumā.
Smalki sagreiztus sīpolus apcep sviestā, pieliek malto gaļu, apcep, pieliek sāli un piparus.
Ņem kartupeļu masu, izveido plācenīšus (apmēram 2 ēdamkarotes masas katram), vidū liek pildījumu, aiztaisa, saviļā bumbu. Knēdeļus vāra sālsūdenī 10 - 15 minūtes. Pasniedz ar kausētu sviestu.