Ko iegūst cilvēki, kuri atsakās no gaļas (142)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairumam (..) domā par atteikšanos no pilnīgi visiem dzīvnieku izcelsmes produktiem, tostarp liellopu gaļas, vistas, zivīm, siera, piena un olām, šķiet neiespējama. Jūs tikpat labi varētu ieteikt (..) pārstāt elpot. Šī ideja kopumā šķiet dīvaina, fanātiska un nerealizējama.

Lūk, lielākais šķērslis augu valsts diētas pieņemšanai: vairums cilvēku, izdzirdējuši par šo diētu, to neuztver .nopietni, kaut arī tā sniedz patiešām iespaidīgu labumu veselībai.

Ja esat viens no tiem cilvēkiem, kuriem šie atklājumi šķiet interesanti, bet sirdī apzināties, ka nekad nespēsiet atteikties no gaļas, tad zinu, ka nekādas runas jūs nekad nepārliecinās izmainīt savu viedokli.

Jums tas jāpamēģina.

Atvēliet tam vienu mēnesi. Jūs esat ēduši čīzburgerus visu dzīvi, J un viens mēnesis bez tiem jūs nenobeigs.

Mēnesis ir pārāk īss laiks, lai radītu ilglaicīgu uzlabošanos, bet tas ir pietiekami ilgi, lai jūs gūtu četras atziņas.

1. Jūs uzzināsiet, ka ir daudzi lieliski veģetāri ēdieni, kurus jūs citādi nekad nebūtu atklājis. Jums varbūt kaut kā trūks (vēlme pēc gaļas var saglabāties ilgāk nekā vienu mēnesi), bet jūs ēdīsiet daudz lielisku, garšīgu ēdienu.

2. Tas nemaz nav tik grūti. Daži cilvēki pierod pie šīs diētas ļoti ātri, un šāds uzturs viņiem ļoti iepatīkas. Daudziem pilnīga piemērošanās ilgst vairākus mēnešus. Bet gandrīz ikviens atklās, ka tas ir daudz vieglāk, nekā viņš bija iedomājies.

3. Jūs jutīsieties labāk. Pat jau pēc mēneša daudzi cilvēki jūtas labāk un droši vien samazinās arī viņu svars. Ja iespējams, veiciet asins analīzes pirms un pēc diētas ievērošanas. Visticamāk, analīzes pat pēc tik īsa laika būs ievērojami uzlabojušās.

4. Vissvarīgākais jūsu atklājums būs: tas ir iespējams. Diēta jums var patikt vai nepatikt, bet pēc mēneša ilgā izmēģinājuma posma jūs vismaz uzzināsiet, ka tā dzīvot ir iespējams, jūs to varēsiet, ja izvēlēsieties to darīt. Visi šajā grāmatā aprakstītie veselības uzlabojumi nav domāti tikai Tibetas mūkiem vai fanātiskiem spartiešiem. Arī jūs to varat. Ta ir jūsu izvēle.

Pirmais mēnesis var būt ļoti grūts, bet pēc tam jau būs daudz vieglāk. Un daudziem tas kļūst par lielu prieka avotu.

Zinu, ka ir grūti tam noticēt, kamēr paši neesat to pieredzējuši, bet, lietojot augu valsts uzturu, mainās garšas sajūta. Ne tikai pazūd tieksme pēc gaļas. Ēdot ierastu ēdienu, atklājas jaunas garšas nianses, kuras bija nomāktas, ja pamatā ēdāt dzīvnieku izcelsmes produktus. Kāds draugs man reiz savas sajūtas aprakstījā tā, it kā cilvēks, kurš gāja uz kārtējo Holivudas grāvēju, būtu ievilkts citā, neatkarīgo kinofilmu zālē. Viņš iet līdzi, klusiņām protestējot, bet pēc kāda laika sev par lielu pārsteigumu atklāj, ka filma ir lieliska un sniedz daudz vairāk gandarījuma nekā gaidītais «stroķu gabals».

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu