Ko par tavu seksualitāti stāsta seja un kakls

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Simpātiskas cilvēka sejas pievilkšanas spēks, šķiet, ir radies mūsu psihē un nav atkarīgs no mūsu kultūras pirmsākumiem.

Visaugstāk tiek vērtēta neliela sievietes seja ar mazu zodu, smalkiem žokļiem, augstiem vaigu kauliem, pilnīgām lūpām un ar acīm, kas ir lielas salīdzinājumā ar sejas garumu. Vairāk par visu mums patīk plats smaids un maiga sejas izteiksme. Vispārīgi runājot, visā pasaulē priekšroka tiek dota sejām, kas rada iespaidu, ka to īpašnieces ir piemērotas veselīgai reprodukcijai. Un sievietes seja, kas vispārēji tiek novērtēta kā glīta, formulējums ir skaidrs — tai jābūt bērnišķīgai.

Vispievilcīgākās sievietes ir tās, kam ir mazuļa seja. Šāda seja vīriešu smadzenēs izraisa tēvišķīgu reakciju un rada spēcīgu vēlēšanos pieskarties, apskaut un aizsargāt. Mātišķais instinkts sievietēm liek pirkt mīkstās rotaļlietas — dzīvniekus, kas izsauc tādu pašu reakciju kā mazuļa seja.

Pētījumi rāda, ka vīriešiem vispievilcīgākā šķiet divpadsmit līdz četrpadsmit gadu vecas meitenes seja, jo tajā jaunības trauslums ir apvienots ar pubertātes laika seksuālās pievilcības piejaukumu. Sievietēs tas var izraisīt lielas bažas par novecošanos.

Mūsdienās netrūkst sieviešu, kas veic kosmētiskās operācijas, lai mēģinātu radīt ilūziju par saglabājušos jaunību. Plastiskajā ķirurģijā, strādājot ar sievietēm, dažkārt pat izmanto mazuļu seju šablonus.

Garš kakls — apliecinājums sievišķībai

Vīrieša kakls attīstījās īsāks, resnāks un spēcīgāks nekā sievietei, lai pastiprinātu iespējas izsargāties no cirtieniem medību vai cīņas laika. Garāks, tievāks un slaidāks kakls palika kā dzimuma atšķirība sievietei. Vīrieši to skūpsta un mīl rotāt ar dārgakmeņiem un karikatūristi pārspīlē, lai izceltu sievišķību. Tā ir arī ķermeņa daļa, kas saistās ar mīlētāju maigošanos.

Dažās Ziemeļāfrikas un Austrumāfrikas ciltīs, kā ndebele, zulu, kshosa un masaji, jaunas meitenes valkā ap kaklu sudraba riņķus, pievienojot jaunus un pielāgojot esošos, kamēr izaug par sievietēm. Riņķi pagarina kaklu, kas šajās kultūrās ir izcila skaistuma zīme.

Zem kakla riņķu smaguma galva nosveras uz leju un deformējas atslēgas kauls, tādējādi kakls var būt novirzīts uz leju 45 grādu leņķī. Ja stiepļu kaklarota tiktu noņemta, pagarinātais kakls nespētu noturēt galvu un kakls pārlūztu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu