Ko var darīt «Labā Dabā»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ZAĻĀS PŪCES MIGA
Šogad festivāla programma debitē arī «Zaļās Pūces miga». Vieta kur paslēpties no apkārtējā trokšņa. Vienkārši viegli šūpojošām kustībām pastāvēt, atsēsties, atlaisties, atslābt, gūt atziņas, uzlādēt bateriju. Pabūt vienatnē, divatā vai trijatā. Pārdomāt un apdomāt.. Patērzēt un uzklausīt tērzējam arī citus. Pret rītu – varbūt pat pašu Zaļo Pūci apraudzīt.
Ar LABDABĪGĀM domām, vīzijām un mūzikālo (naktī arī audiovizuālo) noformējumu Zaļās Pūces Migu nodrošinās dīdžeji un apvienības:
«Dabasskats» (DJ Shupuls un Krums/ dub, reggae),
«Pierasti ieraksti» (Dj Žaks/ hip-hop),
«Mūzu Muzejs» (DJ Bērziņš un Kārkliņš/ eklectica),
«Alus Pučs» (komanda/ discuss),
«Video Ritmi» (raidījuma «Pērļu Zvejnieks» vadītāju īpaši veidota muzikāla video programma)

CEPSIM PAŠI SAVU MAIZĪTI!
Lienes konditorejas «Radošā maizes darbnīca» piedāvās iespēju pašam radīt īstu rudzu plaucētās maizes klaipiņu no dabiskām sastāvdaļām. Katrs varēs izveidot savu maizes kukulīti un piedalīties tās izcepšanā.
Dalības maksa 2LVL

HENNAS TETOVĒJUMI
LABĀ DABĀ būs iespēja iegūt hennas zīmējumu.
Zīmējums ar Hennu jeb Mehndi ir pilnīgi nesāpīgs, jo hennas pasta tiek vienkārši uzklāta uz ādas kā skaisti, caurvīti ornamenti, kurus tradicionāli zīmē par godu kādām svinībām, laulību ceremonijām vai citiem rituāliem. Hennas aizsākums meklējams apmēram 5000 gadu senā pagātnē Āfrikā, Indijā un Āzijas valstīs. Visbiežāk ar tiem rotā kājas un rokas, jo hennas krāsa vislabāk ietonē tieši roku un kāju ādu, kura sevī dziļi iesūc un uzglabā krāsas toni.
Hennas krāsu iegūst no sasmalcinātām hennas auga lapām. Šo pulveri vēlāk atšķaida, iegūto masu vairākas stundas nogatavina pirms tā tiek izmantota zīmēšanai.
Hennas zīmējums ir īslaicīgs, tas būs redzams no dažām dienām līdz apmēram trijām nedēļām. To cik labi vai slikti āda uzņems brūno hennas krāsas toni, būs atkarīgs no katra individuālajām ādas īpatnībām un konkrētās ķermeņa vietas.
Šai tehnikai ir savas priekšrocības! Zīmēšanu ar hennas pastu dažkārt izmanto pirms tetovējuma veikšanas, lai pārliecinātos kā tas konkrētajā ķermeņa vietā izskatīsies.

TELTS ZINĀTKĀRAJIEM
LABĀ DABĀ viesosies bērnu zinātnes centrs «Z(in)oo» un zinātnkāres centrs «Zili Brīnumi» telts! Z(in)oo piedāvā interaktīvas ekspozīcijas, lai apmeklētāji paši varētu izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus.
Eksponāts «Pikseļu spēle», Z(in)oo
Eksponāts «Laimas labirints»
Eksponāts «Saliec tiltiņu», Z(in)oo
Prāta spēle «riņķi», Z(in)oo
Kastes ar koka konstruktoriem, no kuriem bērni var būvēt visādas mājas un pilis
Teslas Spole no zinātkāres centra «Zili Brīnumi»

KOSMISKĀS ŠŪPOLES
Vēlaties izbaudīt kosmiskas sajūtas? Kā īsti kosmonauti varēsiet izbaudīt gan bezsvara sajūtu, gan pārslodzes. Ar piesietām rokām un kājām varēsiet šūpoties tik augsti cik vien pietiks spēka un iemaņu. Ja būsiet īpaši prasmīgi, spēsiet veikt pilnu apgriezienu ap šūpolēm un kļūsiet par Latvijas kosmonautu līgas dalībnieku.
Mazākajā versijā šūpoles ir 6 metru augstas (tātad veicot pilnu riņķi jūsu kājas būs 12m augstumā – mājas 3stāva līmenī). Īpaši drosmīgiem būs iespēja pagarināt šūpoles līdz 12m augstumam (nemaz negribas rēķināt, cik augstu varētu būt kājas šajā līmenī) un kvalificēties starptautiskām sacensībām.
Lūk arī viens video iedrošināšanai: www.youtube.com/watch?v=_1CHVIJ6IjE

LABA DABA MĪL DZĪVNIEKUS
LABA DABA mīl dzīvniekus, tāpēc katru gadu aicinām uz festivālu Juglas suņu patversmes iemītniekus atpūsties pie dabas krūts ar labiem cilvēkiem. Kas zin, varbūt pateicoties šai draudzībai arī šogad kāds atradīs sev uzticamu draugu!
Labā dabā notiks aizraujoši paraugdemonstrējumi, kuros tiek iesaistīti arī skatītāji. Juglas suņu patvermē ir apmācīti kinologi ar «freestyle» apmācītiem suņiem. Šie paraugdemonstrējumi nav kā ierasts- paklausības, bet gan suņu sporta veida – «Freestyle» paraugdemonstrējumi, kuros iesaistot arī cilvēkus, izveidojas lielisks un neaizmirstams šovs!

BĒRNUDĀRZS
Festivāls LABA DABA mīl bērnus un ģimenes, tāpēc šogad domājam par lielākām ērtībām ģimenēm ar mazuļiem! Kā jau katru gadu festivālā darbosies radošais bērnudārzs Laba Vieta.
Laba Vieta piedāvā Pagānu maģisko Taciņu ar četriem elementiem: zeme, uguns, ūdens, gaiss un 5 cilvēka maņām: redze, dzirde, oža, tauste, garša.
Kā katru gadu būs – šķēršļi ar » Jaunajiem Vanagiem», jauku garastāvokli un bērnu drošību galvenokārt!
Vecāki varēs uzticēt savus bērnus radošām un mīļām skolotājām
piektdien no 17.00 līdz 23.00, sestdien no 9.00 līdz 23.00.
Gaidīsim bērnus vecumā no 3 gadiem!
Dalības maksa:
par vienu dienu uz nenoteiktu laiku ir 3LVL vienam bērnam,
par divām dienām uz nenoteiktu laiku 4LVL vienam bērnam
Atgādinām, ka šogad jaunums ir telšu pilsētiņā atdalītā atsevišķā teritorija teltīm, kurās nakšņos vecāki ar bērniem. Vēl viens labs jaunums – festivālā būs bezmaksas Babyroom mazuļu telts, kurā īpaši tiks gaidītas ģimenes ar zīdainīšiem un maziem bērniem!

MAIL ART IZSTĀDE
Viena no mail art iezīmēm ir sociāli aktīva pozīcija un solidaritāte; daudzi mākslinieki, kas darbojas šajā starptautiskajā vēstuļu mākslas kopienā, darbojas arī citās mākslas jomās, visbiežāk fotogrāfijā un video, literatūrā. Šīs mākslas principi – atvērtība un antielitārisms, no vienas puses, vairo grafomāniju un viduvējību, no otras puses, tā ir lielisku atradumu un iespēju vieta ikvienam. Te ir vienkārši uzrunāt ikvienu mākslinieku, kura darbi šķiet saistoši, un, kā pierādījusi Bolderājas grupas līdzšinējā pieredze, mail art kā process var piedāvāt pārsteidzošu rezultātu ne vien skaitliski, bet arī kvalitatīvi.
Līdz šim grupas projektos piedalījušies un arī šoreiz aicināti mākslinieki: Clement Padin (Urugvaja), Nico Van Hoorn (Nīderlande), Tim Scannell (ASV), Paul Tiililä (Somija); Bruno Chiarlone(Itālija ) Frips (Beļģija), Reed Altemus (ASV), Roy Arenella (ASV), Keith Bates (Anglija), Steve Dalachinsky (ASV), John M.Bennett (ASV), Malok (ASV), Miguel Jimenez (Spānija), Jurgen O. Olbrich (Vācija), Diana Marshall (ASV), Vittore Baroni (Itālija), Marcelus Freitas (Brazīlija), Schoko Casano Rosso (Vācija), Horst Baur (Vācija) un citi. Vairāki no viņiem ir mail art kustības klasiķi kopš Fluxus kustības pirmsākuma. Protams, piedalās arī Latvijas mākslinieki: Tatjana Krivenkova, Baiba Sprance, Kirils Panteļejevs, Māris Subačs, Armīns Ozoliņš, Jevgēņijs Šitovs, Iveta Laure, u.c.
Ko var darīt «Labā Dabā»?
Sākumā:
1) PiedalītiesBolderājas grupas rīkotajā «Labas Dabas» mail art radošajā darbnīcā «Smiltis» («Sand»), darbus var iesūtīt līdz 1.oktobrim, rakstot uz adresi: Bolderājas grupai, a/k 42, Rīga, LV-1016
2) Uzzināt vairāk par mail art mākslas principiem, vēsturi un iespējām
3) Izveidot savu mail art darbu un paust savu viedokli un attieksmi pret paredzēto jūras aizbēršanu un darīt to mail art formātā
Pēc tam:
Ieraudzīt savu darbu kopā ar citiem projekta «Smiltis» blogā un citās tīkla un ārpustīkla izstādēs, ar kuru palīdzību kopā mēģināsim nepieļaut jūras aizbēršanu un bezjēdzīgo dabas slaktiņu.
Tēma:
Lai izveidotu smilšu pagaidu atbērtni 70 ha platībā, Rīgas brīvosta un Rīgas dome nolēmušas aizbērt jūru pie Daugavgrīvas mola uz 10 gadiem. Tas ir veids, kā Rīgas brīvosta nolēmusi pelnīt, tīrot un padziļinot kuģu ceļu Daugavā. Projekta rezultātā pie Daugavgrīvas mola neizbēgami tiks dzīvas apraktas daudzas tonnas zivju. Projektu paredzēts īstenot Baltijas jūras Rīgas līča jūras pludmalē, pie Daugavgrīvas bākas un Komētforta, blakām Natura 2000 dabas teritorijai, kurā aizsargātas tiek kāpas, augi un putni.
Lēmumi pieņemti pretēji sabiedrības un ekspertu viedoklim. Bolderājas grupa ir apstrīdējusi projektu tiesā, tiesāšanās turpinās.

KINO MĀJA
Festivāla 2ANNAS 2012 labāko filmu programma LABĀ DABĀ!
LABA DABA arī šogad saviem apmeklētājiem piedāvās kino māju ar interesantu filmu programmu. Vienu no tās daļām ir sagatavojis Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS
ANNA jau sen pārtiek no svaiga gaisa un patikšanas vien. Viņas prāts ir sagrozīts un acis tik lielas, ka caur tām lēkā delfīni un cirkus lauvam nenosvilst krēpes skropstu ugunīs. ANNAI patīk pusskūti vīrieši, kas varētu nolauzt krupi un, ja nāktos, norīt ar.
ANNAI garšo krāsainie kokteiļi un uz kociņiem bakstītas olīvas. Viņas sirdī reiz kritis muzikants, kas vēlos vakaros spēlē cūkas basu un, skūpstot zvīņaino miesu, strinkšķina asaku ribas. Vibrācijas ūdens dzelmē liek iekrampēties galda malā un nārām klēpjos un gliemežiem kabatās izpeldēt citā krastā.
ANNĀM ir tikai 17, bet ir savs diploms, sarkanais paklājs un uzvalciņš, kas ne reizi nevilkts karājas otrpus ekrānam. Ir vīzija un viedoklis, un lakoniski noslīpēts izteiksmes veids – vārdos un kustībās. ANNAS zina, ko grib un kā vajag. Pasaule par to ir informēta un ANNU seju brauc skatīt klātienē.
Skaties arī tu – Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS 2012 labāko filmu programma festivālā LABA DABA 2012!
About the Hard Life of the Barn Swallow, rež. Chintis Lundgren, 5:20′, animācija, Igaunija
Animēts stāsts par kūts bezdelīgas grūto dzīvi. Ceļā no Āfrikas var apmaldīties, lielie putni piesienas, visi māli ir beigušies un zirgs nelaiž kūtī.
Cold Water / Água Fria, Pedro Nieves, Portugāle, 2011, dokumentāla filma, 14’
Vilšanās ir tā, kas mudina iekāpt aukstā ūdenī. Tā ir kā vienaldzīga nopūta par kroplo mūziku, kas atbalsojas visā pludmalē. Vilšanās liek cilvēkiem lūgt no debesīm to, ko nevar saņemt uz zemes. Bet cik daudz gan mēs vispār uzdrošināmies sapņot?
Barbakan, Bartłomiej Żmuda, Polija, 2010, spēlfilma, 24′
Pēc ilgāka laika, kas pavadīts, strādājot Vācijā, Emīls atgriežas Polijā. Kad kabatas pilnas ar naudu, puisis dodas uz Krakovu, lai pēc iespējas drīzāk atkal satiktu savu draudzeni. Ceļojums vilcienā, šķērsojot teju pusi valsts, Emīlam tik kāroto satikšanos tomēr nesola.
Mixed Doubles, Vincent Mariette, Francija, 2011, spēlfilma, 25′
Gaidot sprieduma paziņošanu, liecinieks Žans atrodas nedaudz uzmācīgā policista Artūra aizsardzībā. Saredzot briesmas ik uz soļa, Artūrs nolemj vest Žanu uz savas māsas Margarētas mājām.
Caffeine, Danae Diaz un Patricia Luna, Vācija / Spānija, 2011, animācija, 8′
Elektroniski instrumentālā vācu trio Brandt Brauer Frick dziesmas Caffeine videoklips veidots grupas debijas albumam You Make Me Real. Klipā apvienota tradicionālā un datoranimācija, radot ilustratīvi savdabīgu muzikālo ritmu un skaņu sistēmu.
New Skin, Vladimir Bourdeau de Fontenay, Francija / ASV, 2011, spēlfilma, 11:40′
Helēna ir vientuļa alkoholiķe, kuru nesen pametis vīrs. Jaungada nakti viņa pavada, strādājot degvielas uzpildes stacijā, kur mirkli pirms pusnakts uzrodas kāds dīvains puisis, un prom viņi aiziet kopā.
The End of the World, Chris Downs, Spānija, 2012, spēlfilma, 19′
Ir 2021. gada 1. maijs. Ekonomiskā krīze ir nesusi badu, karu un izmisumu. Vientuļš vīrietis, meklējot darbu un iztiku, rakņājas pilsētas drupās, kur satiek citus izdzīvojušos.Planet of Sexes, Anssi Kasitonni, Somija, 2012, eksperimentāla filma, 10:35’
Tilman in Paradise, Julian Vogel, Vācija, 2011, dokumentāla filma, 26:48′
Tilmans atšķiras no citiem vīriešiem, kas dodas uz bordeli, jo prostitūtu apskāvienos nemeklē vien baudu, bet cer atrast mīlestību. Vai tā būtu rumāniete Roksija?
Kino māja darbosies
03.08.2012. – 17:00-1:00
04.08.2012. – 11:00-1:00

PIEDALIES ZVANU INSTALĀCIJĀ!
Grūti atrast pasaulē vēl kādu skaņu instrumentu, kam būtu tik daudz nozīmes un pielietojuma veidi kā zvanam – dažādos ikdienas un īpašu notikumu brīžos: iesvētības, pirmais un pēdējais skolas zvans, laulības baznīcā, izvadīšana kapsētā, trauksmes situācijās, dabas stihijās, brīdinot par ugunsnelaimi un citos svarīgos brīžos. Mūsu senči ticēja, ka zvanu troksnis aizbaida ļaunos garus. Īpašība, kas zvanus atšķir no visiem pārējiem sitaminstrumentiem, ir to skaņas paildzināšanās efekts, kas rodas no bagātīgā virsskaņu daudzuma. Šī īpašā iezīme, vairāk par visām citām, bija par iemeslu zvanu pielietošanai garīgajos rituālos. Zvanu skaņas, netveramas un izzūdošas, parasti saistās ar mistisko un asociējas ar cilvēku pašām dziļākajām vēlmēm, ko čukstus izsaka vakara krēslā sev vai kādam augstākam spēkam.
2012. gada 8. septembrī Baltās nakts ietvaros piedāvāsim skaņu instalāciju, kurai par līdzautoriem aicinām kļūt arī mūziku mīlošos festivāla LABA DABA apmeklētājus.

Aicinām dāvināt visāda veida, izmēra zvanus, ko pievienot instalācijai, kā arī aicinām piedalīties darbnīcā, kurā varēs no dažādiem skanošiem materiāliem izgatavot savu zvanu. Instalācija sāks tapt festivāla LABA DABA ietvaros un vēlāk izstādīta Baltajā naktī, kuras laikā aicināsim pieskandināt un ievibrēt aktīvāko tuneli Rīgas pazemē, lai simboliski, esot tunelī un varbūt neredzot vēl gaismu tā galā, to pieskandinātu ar lūgšanām par pārticību Latvijā. Tuneļa pieskandināšana būs savdabīga, interaktīva performance, ko šoreiz neveidos mākslinieki, bet tieši Baltās nakts skatītāji, kultūras baudītāji, skaņas cienītāji.
Staigājot pa tuneli apmeklētājiem, būs iespēja zvanīt jebkuru no zvaniem un pievienot arī
savu līdzpaņemto zvaniņu, paplašinot zvanu tuneļa instalāciju. Vakara gaitā tunelī zvanošo
zvanu skaņas tiks ierakstītas, tās vēlāk apstrādās montāžas mākslinieks, radot Baltās nakts
zvanu skaņdarbu – projekta pievienotu un paliekošu vērtību. Šo mūzikas darbu vēlāk būs
iespējams noklausīties interneta vidē.

Darbnīcas norises laiki LABĀ DABĀ:
03.08.2012. – 17:00-21:00
04.08.2012. – 11:00-21:00
Vieta: pļavā pie Eža skatuves

SPORTS!
PIESAKI KOMANDU!
Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties pludmales volejbola, strītbola un futbola turnīros. Kā arī šī gada īpašais jaunums ir iespēja spēlēt frisbiju!
Būs arī kroketa turnīri 4.augustā plkst.11:00 -14:00. Aicinām komandas pieteikties laicīgi. Dalība bezmaksas. Pēc plkst. 14:00 1LVL no cilvēka.
Līdzdalību turnīros, var pieteikt rakstot uz e-pastu: ugis.bisenieks@lu.lv vai pa telefonu +371 29333956.
Katrs sacensību dalībnieks atbild par savam veselības stāvoklim atbilstošu slodzi, ko attiecīgi pieteikumā apliecinās ar savu personīgo parakstu.
Starptautiskā mūzikas festivāla «LABADABA» futbola turnīra nolikums.
1 Mērķis un uzdevumi
1.1 Popularizēt futbolu kā spēli, aktīvu atpūtu, veselīgu dzīves veidu.
1.2 Uzsvērt godīgas spēles principu (Fair play).
2 Vadība
2.1. Futbola turnīru organizē Latvijas Universitātes Sporta servisa centrs.
2.2. Par komandu un to sastāvu Pieteikumiem un izmaiņām atbild Galvenais tiesnesis.
2.3. Par sacensību kalendāru un tā izmaiņām Galvenais tiesnesis.
2.4. Par protestu, disciplināro jautājumu un konfliktsituāciju risināšanu atbild Galvenais tiesnesis.
3 Sacensību vieta un laiks
3.1 Turnīrs norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā futbola laukumā, 2012. gada 04. augustā no plkst. 11.00. Komandu reģistrācija no plkst. 10.30 līdz plkst. 10.55 sacensību norises vietā.
4 Dalībnieki un pieteikšanās
4.1 Turnīrā piedalās festivāla dalībnieki un apmeklētāji.
4.2 Katrai komandai jāiesniedz pieteikumu ar minimums 6 (sešiem), bet maksimums 10 (desmit) spēlētājiem.
4.3 Komandu atbildīgās personas (treneri u.c.) atbild par sniegto datu pareizību.
4.4 Komandu atbildīgās personas atbild par komandas visu dalībnieku iepazīstināšanu ar turnīra nolikumu un Galvenā tiesneša lēmumiem.
4.5 Komandas nosaukumā nedrīkst būt nepiedienīgi, rasu, tautu un reliģiju noniecinoši vārdi.
5 Sacensību kārtība
5.1 Sacensības tiek sarīkotas atbilstoši turnīra izstrādātajam un nolikumam.
5.2 Komandas sacenšas vienādos sastāvos 4+1 pret 4+1 (5:5), bet 5 spēlētāji var būt rezervē.
5.3 Spēles norit atbilstoši futbola noteikumiem un turnīra izstrādātajiem noteikumiem.
5.4 Izspēles sistēma tiks noteikta pēc komandu reģistrācijas, ņemot vērā dalībnieku skaitu
5.5 Par nesportisku rīcību spēlētājam tiek parādīta sarkanā kartiņa. No laukuma noraidītais spēlētājs laukumā neatgriežas un galvenais tiesnesi lemj par tā turpmāko līdzdalību.
5.6 Spēles laikā ir atļauts neierobežots spēlētāju maiņu skaits.
5.7 Komandām uz kārtējo spēli jāierodas laicīgi. Ierodoties uz spēli 5 (piecas) minūtes pēc tās sākuma komandai tiek ieskaitīts tehniskais zaudējums 0:3.
5.8 Spēles laikā rezerves spēlētājiem un treneriem jāatrodas ārpus laukuma.
5.9 Futbola turnīra norises teritorijā aizliegts:
5.9.1 Lietot alkoholiskos dzērienus vai atrasties alkohola reibumā;
5.9.2 Smēķēt;
5.9.3 Nepiedienīgi uzvesties (aizskarot vai apvainojot spēlētājus un skatītājus)
6 Tiesneši
6.1 Katru spēli tiesā viens tiesnesis.
7 Apbalvošana
7.1 Turnīra 1. vietu komandu spēlētāji tiek apbalvoti ar veicināšanas balvām.
8 Uzvarētāju noteikšana
8.1 Uzvara tiek vērtēta ar 3 punktiem, neizšķirts ar 1, bet zaudējums – ar 0 punktu.
8.2 Komanda, kura ieguvusi lielāku punktu skaitu, ieņem augstāku vietu tabulā. Ja punktu skaits divām vai vairāk komandām ir vienāds, tad augstāku vietu iegūst komanda, kurai:
8.2.1 ir vairāk uzvaru;
8.2.2 ir mazāk zaudējumu;
8.2.3 ir mazāk neizšķirtu;
8.2.4 labāka gūto un zaudētu vārtu starpība visās spēlēs;
8.2.5 vairāk gūto vārtu;
8.2.6 mazāk zaudēto vārtu.
Starptautiskā mūzikas festivāla «LABADABA» volejbola turnīra nolikums.
Mērķi un uzdevumi
Popularizēt volejbolu kā spēli, aktīvu atpūtu, veselīgu dzīves veidu.
Uzsvērt godīgas spēles principu (Fair play).
Vieta un laiks
Turnīrs norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā volejbola laukumā, 2012. gada 04. augustā no plkst. 11.00. Komandu reģistrācija no plkst. 10.30 līdz plkst. 10.55 sacensību norises vietā.
Sacensību vadība
Sacensības organizē Latvijas Universitātes Sporta Servisa Centrs (LU SSC).
Dalībnieki
Turnīrā piedalās festivāla dalībnieki un apmeklētāji.
Sacensību norise
Sacensības tiek sarīkotas atbilstoši nolikumam.
Komandas sacenšas vienādos sastāvos 4 pret 4 uz laukuma, četri spēlētāji var būt maiņā.
Izspēles sistēma tiks noteikta pēc komandu reģistrācijas, ņemot vērā dalībnieku skaitu.
Konflikta gadījumos vienpersonisku lēmumu pieņem Galvenais tiesnesis Uģis Bisenieks.
Punktu skaitīšanas sistēma:
Par uzvarētu spēli komanda saņem 2 punktus;
Par zaudētu spēli – 1 punktu;
Par neierašanos uz spēli – 0 punktus.
Vienādā punktu skaita gadījumā vietas noteiks pamatojoties uz:
1) visu spēļu uzvarēto un zaudēto setu punktu attiecības
2) pēc komandu savstarpējo spēļu rezultātiem
Apbalvošana
1. vietu komandu spēlētāji katrā grupā tiek apbalvoti ar pārsteiguma balvām.

RĪTA ROSME!
SESTDIEN MODĪSIMIES AR RĪTA ROSMI!
Austrumu cīņas mākslu pasniedzējs Volfgangs Vinters (Volfs) rīta rosmes laikā ar Jums kopā apskatīs dažus no galvenajiem cilvēka dzīvības spēka uzturēšanas principiem un iepazīstinās ar vingrinājumiem, kuri sekmē fiziskās, emocionālās un prāta enerģijas pilnvērtīgu darbību.
Sestdien no rīta plkst. 10:30
Vieta: pļavā pie Lāča skatuves

DISKUSIJA – ALUS PUČS
Pie velna darbavietas, mēs gribam strādāt pa īstam!
Festivālā LABADBA neatkarīgā, radikālā vortāla «Publikai.lv» radio raidījuma «Alus pučs» veidotāji atteiksies no ierastā iknedēļas aktualitāšu apskata un pievērsīsies «lielākiem» tematiem. Šoreiz visa pamatā daba un darbs. Vasaras festivāli mums cenšas atgādināt to, ka pasaule ir krāsaina, viesmīlīga un brīva. Bet vai tā patiešām ir? Kāpēc mēs ikdienu tik bieži aprakstam kā pelēku, bet krāsas, brīvība un daba piestāv tikai vasarai un brīvdienām? Kāpēc bieži šķiet, ka daba mīt mežā vai Gaujas Nacionālajā parkā, nevis daudzstāvu mājas pagalmā? Kā un vai vispār mēs varam nošķirt dabisko no cilvēka darba radītā? Kāda ietekme uz šiem dalījumiem ir darba un dabas komodifikācijai jeb padarīšanai par preci? Reizēm mums mēģina iestāstīt, ka politika ir tas, ko rāda vakara ziņās. Muļķības! Mūsu ikdiena – darbs, atpūta, vide, laiks – ir tik pat politiski jautājumi, cik pilsoņu karš Sīrijā un ASV prezidenta vēlēšanas. Piedalies politikā – ja ne kaut kā citādi, tad atnākot un izsakot savu viedokli.
Vada: Andrejs Berdņikovs, El Carlīto, Ojārs Kapteinis, Armands Leimanis, Didzis Melbiksis, Ieva Vītola
Kas: atvērta diskusija ikvienam Labas Dabas apmeklētājam
Vieta: atpūtas zonā – «Zaļās pūces migā»
Laiks: sestdien 4. augustā plkst. 15:00

PIRTS
Biedrība «Latvijas Pirts savienība» un «Valmiermuižas alus» darītava festivālā LABA DABA aicina izbaudīt latvisko pirti ar alus procedūrām!
Latviešiem pirts jau no senseniem laikiem ir bijusi īpaša vieta, kurā mazgājās, pērās ar dažādām slotiņām, attīrījās un atguva spēkus, dziedināja savārgušos, dzemdēja bērnus, žāvēja tēju un gaļu un cita starpā pirtiņā tika kaltēti iesala mieži, kas pārtapa par gardu mājas alu. Tādēļ nav brīnums, ka alus latviešiem ir bijis saistīts ar pirtī iešanu un pirts tradīcijām jau no senseniem laikiem. Un kas var būt labāks kā atveldzēties ar malku alus pēc kārtīgas izpēršanās ar bērza slotiņām?
Nav zināms kas latviešiem bija pirmais – alus vai pirts! Taču ir pilnīgi skaidrs, ka abas šīs lietas saistās ar ļoti senu, tradīcijām apvītu pagātni. Tāpēc šodien, gan mācoties no senču gudrības, gan attīstot savu pieredzi, mums ir iespēja atkal celt alu goda vietā, lietojot to pirts skaistumkopšanas procedūrās, gūstot no tā gan spēku, gan prieku, gan skaistu un veselīgu ādu.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt unikālu mobilo ALUS PIRTI sertificētu pirtnieku pavadībā. Aicinām uz savas ādas izbaudīt pirts slotiņu atslābinošos pērienus un dzīvā «Valmiermuižas alus» kosmētisko iedarbību, darot ādu samtaini maigu un veselīgu. Procedūru klāstā arī skrubējoša masāža ar «Valmiermuižas alus» miežu iesala drabiņām un alus raugu, bet smalku izjūtu cienītājiem jāizmēģina vibrējošo kārklu klūgu masējošie pieskārieni!
Alus pirts festivālā LABA DABA gaidīs pirts mīļotājus piektdien no 17:00 – 22:00 un sestdien no 12:00 līdz pēdējam klientam.
Vieglu garu!

PIE DABAS KRŪTS
Interaktīva skulptūra, instalācija PIE DABAS KRŪTS, ko veido LMA tēlniecības nodaļas studenti tēlnieka Edgara Kvjatkovska vadībā. Viena no gaidītākajām, slavenākajām un skaistākajām LABAS DABAS aktivitātēm. Notikums, kurā piedaloties var aizmirst pat par mūziku, kas skan no sešām labdabīgām festivāla skatuvēm:)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu