Ko «Vitronic» vēl var darīt, lai glābtu situāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policiju (VP) neturpināt līguma laušanas procedūru pārliecinātu tas, ja fotoradaru izvietotājs «Vitronic» 20 dienu laikā, kuras atvēlētas motivēta skaidrojuma sniegšanai, izvietos pārējās 133 stacionārās mērierīces, intervijā Latvijas Radio sacīja VP priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.

Kā atzina Marķitāns, VP gaidīs uzņēmuma argumentus un privātais partneris var pārliecināt arī ar skaidrojumu par apstākļiem, kas atbilstoši civillikuma noteikumiem, ir tādi, kas nepieļauj līguma izpildi.

Marķitāns gan norādīja: «Šobrīd pēc mūsu pārrunām šādu argumentu un apstākļu nav».

Uzņēmums publiskajā telpā vairākkārt minējis, ka līguma izpildi kavējusi vienošanās panākšana ar zemes īpašniekiem, taču Marķitāns uzsvēra, ka, piedaloties publiskā konkursā, šādi riski bija jāapzinās.

Tāpat Valsts policiju nepārliecina uzņēmuma arguments par problēmām, kuras radīja «Latvijas Krājbankas» krahs. Lai gan Marķitāns atzīst, ka tas nebija paredzams, tomēr bija pietiekami ilgs laiks, lai atrisinātu arī šo jautājumu.

VP priekšnieka vietnieks akcentēja, ka fotoradari uz Latvijas ceļiem tomēr ir nepieciešami.

Jautāts, ko nozīmē līguma laušana ar privāto partneri, viņš sacīja, ka tiks pārtraukts ātruma menedžments ar elektronisko mērierīču palīdzību, jo tās ir privātā partnera ierīces.

VP priekšnieka vietnieks prognozē, ka pēc tā pasliktināsies situācija uz ceļiem, jo VP vairs nav tādu resursu, ko atvēlēt ceļu satiksmes uzraudzībai, kādi tie bija līdz fotoradaru ieviešanai. Viņš arīdzan paskaidroja, ka pēc mērierīču ieviešanas, spēki, kuri piedalījās ceļu satiksmes uzraudzībā, novirzīti citiem darba mērķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu