Kociņgrilgaļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

500 g maltas liellopu gaļas
4 daiviņas ķiploka
pipari
sāls
čilī pipari
glāze gaļas buljona
puscitrona sula

Pagatavošana:

Liellopu gaļu vislabāk sagatavot vakarā, bet cept no rīta. Vismaz 4 stundas sastāvdaļām jāsadraudzējas, pirms cep kociņgrilgaļu. Gaļai piespiež 2 daiviņas ķiploka, pieliek sāli, melnos un maltus čilī piparus, pielej 2 ēdamkarotes buljona. Gaļu kārtīgi samaisa (5 min.) ar koka karoti.

No gaļas pagatavo apmēram 12 cm garas desiņas, tajās iesprauž koka irbulīti un cep uz grila, līdz gaļa tumši brūna. Var cept arī uz pannas.

Buljonam pielej citrona sulu, iespiež ķiploku, pieliek sāli pēc garšas. Gatavu gaļu apslaka ar buljona mērci.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu