Komanda «VIPTUNING» startē «Omnitel 1000 km race» Palangā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. jūlijā Palangā norisinājās viens no Lietuvas vērienīgākajiem autosporta pasākumiem – izturības sacīkstes «Omnitel 1000 km race». Sacīkstēs jau 4. gadu pēc kārtas startēja arī mūsu pašu komanda no Latvijas «VIPTUNING», savā klasē izcīnot godpilno 2. vietu.

Autosportā 1000 km sacensības, kas Palangas izveidotajā trasē sastāda 334 apļus ir viens no visvairāk apmeklētākajiem, vispopulārākajiem un vislabāk atspoguļotajiem gada notikumiem Baltijā. Sacensībām bija pieteikušās 39 starptautiskas komandas ar pārstāvjiem no: Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Anglijas, tajā skaitā 5 komandas no Latvijas: «VIPTUNING», «TVA Racing», «TVA Motorsport», «HGK Motorsports» un «Kalkis Motorsport». Kopā tika iedalītas sešas klases, pēc motora tilpuma, degvielas tipa, vai brīvā klase: A2000, A3000, A3000+, D, GT un X1.

«VIPTUNING» komandu šogad pārstāvēja trīs spēcīgi un pieredzējuši piloti – Artjoms Kočlamazašvili, Agris Petrovskis un Igors Voroņins. Komanda startēja ar pašbūvētu automašīnu «BMW E90», braucot A3000+ ieskaites klasē ar 9. kārtas numuru. Visi 1000 km tika nobraukti bez īpašām tehniskām problēmām. Apsveicami rezultāti – 13. vieta kopvērtējumā un 2. vieta savā A3000+ klasē. Aiz sevis atstājot «TVA Racing» ar «BMW M3». Savukārt, zaudējot tikai 5 apļus līdz 1.vietai un līdera pozīcijās atstājot lietuviešu ekipāžu «Autoverslas» ar «Audi A4». Kopā ekipāža nobrauca 293 apļus. Apļa labākais laiks 1:29.780 min. Trasē tika aizvadītas 8:59:00.320 stundas.

Komandas pilots Artjoms Kočlamazašvili pēc apbalvošanas neslēpa savas emocijas un milzīgo prieku: «Urā!!! 2. vieta – tas tik tiešām bija pelnīti! Nākamgad mūsu mērķis būs pakāpties vēl par vienu pakāpienu augstāk.»

Arī pārējie braucēji ir apmierināti ar paveikto un tagad jau komanda gatavojas 1000 km sacensībām, kas notiks tepat Rīgā septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu