Komandas «Lotus» investori vienības sastāvā vēlas redzēt Hulkenbergu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas «Lotus» naudas devēji vēlas šīs vienības sastāvā nākamajā sezonā redzēt vācieti Niko Hulkenbergu, kurš šobrīd pārstāv citu čempionāta komandu «Sauber».

Jau vēstīts, ka «Lotus» komandā nākamgad vairs nebrauks soms Kimi Raikonens, kurš noslēdzis vienošanos ar «Ferrari». Līdz ar to šobrīd tiek meklēts viņa aizstājējs un kā reālākais kandidāts tiek uzskatīts tieši Hulkenbergs. Otrs «Lotus» pilots arī nākamsezon būs francūzis Romēns Grožāns.

«Es gribētu, lai Raikonena un nākamā «Lotus» pilota, kurš, visticamāk, būs Hulkenbergs, pāreja noritētu raitāk, taču dzīvē lietas dažreiz nenotiek tik vienkārši,» izteicies kompānijas «Quantum Motorsports» vadītājs Mansūrs Ijazs. Šis uzņēmums, kas nesen vēl tika saukts par «Infinity Racing Partners Limited», iegādājies «Lotus» komandas 35% akciju. «Kā nākamie īpašnieki un akciju turētāji vēlamies, lai tas būtu tieši Hulkenbergs.»

«Varu pateikt, ka līgums ar šo pilotu ir jau sagatavots un gatavs parakstīšanai. Zinām, ka Hulkenbergs ir sajūsmināts par pievienošanos komandai, un, domāju, tas tikai ir īsa laika jautājums, lai visas detaļas tiktu noformētas. Viņš ir nākotnes braucējs, turklāt jau ar pietiekami ilgu karjeru un nākamo piecu septiņu gadu laikā var izspraukties līdz pašai augšai, ja būs nodrošināts ar labu bolīdu, labām tehnoloģijām un spēcīgu komandu aiz viņa,» uzskata Ijazs.

Kā zināms, «Lotus» jau krietnu laiku cīnās ar finansiālām nedienām, turklāt tā Raikonenam nav samaksājusi algu vairāk nekā 15 miljonu eiro (10,5 miljonu latu) apmērā. Pats somu braucējs izteicies, ka varētu boikotēt sezonas pēdējās divas sacīkstes.

Hilkenbergs šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 17 posmiem ar 39 punktiem atrodas 11.vietā. Savukārt labākais no «Lotus» braucējiem ir Raikonens, kurš izcīnījis 183 punktus un divus posmu līdz sezonas beigām atrodas kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

Kā zināms, ceturto pasaules čempiona titulu pēc kārtas jau nodrošinājis vācietis Sebastjans Fetels no «Red Bull».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu