Kompensāciju prasa Zolitūdes traģēdijā cietušo sarakstā neesoši cilvēki (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Images_of_Money, CC BY-SA 2.0

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) ir saņēmusi 23 cilvēku, kuri nav oficiālajā Zolitūdes traģēdijā cietušo sarakstā, lūgumus izmaksāt viņiem valsts garantēto kompensāciju 7115 eiro apmērā, aģentūrai LETA pastāstīja VSAA preses sekretāre Iveta Daine.

VSAA ir vērsusies Iekšlietu ministrijā (IeM) ar lūgumu izvērtēt minēto 23 personu iesniegumus, jo valdība ir paredzējusi kompensāciju izmaksu konkrētam cietušo skaitam, sacīja Daine.

Valdības 2013.gada 1.decembrī pieņemtais rīkojums «Par vienreizēju kompensāciju piešķiršanu sakarā ar traģēdiju Rīgā, Priedaines ielā 20» paredz izmaksāt valsts kompensāciju 7115 eiro apmērā kopumā 30 Zolitūdes traģēdijā cietušajiem.

Visas 30 kompensācijas ir izmaksātas, aģentūru LETA informēja VSAA. Tās saņēmuši cilvēki, kuri bija saņēmuši neatliekamo medicīnisko palīdzību vai ievietoti stacionārā, un to apliecināja IeM un Veselības ministrijas sniegtā informācija.

Vienlaikus turpinās kompensāciju izmaksa Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem. No 112 iespējamajām kompensācijām līdz 21.februārim ir izmaksātas 96 kompensācijas par 46 bojāgājušajiem. Kopumā kompensācijas izmaksātas 91 radiniekam, pieci no viņiem ir saņēmuši kompensācijas par diviem bojāgājušajiem.

Kompensāciju 14 230 eiro apmērā par katru bojāgājušo cilvēku VSAA izmaksā bojāgājušo radiniekiem vienādās daļās.

Kā ziņots, valdība minēto kompensāciju izmaksai kopumā ir piešķīrusi 1 010 304,36 eiro. Līdz šim izlietoti 844 287,70 eiro, no tiem 284 574,36 eiro izmaksāti 2013.gadā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu