Konkursa stāsts: Radošs, jūtīgs, mazliet skumjš un arī priecīgs iRobota aicinājums palīdzēt Ezeres bērnudārzā «Buratīno»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Raina uzaicina Brīvprātīgo iRobotu, jo tic brīnumiem. Radošs, jūtīgs, mazliet skumjš un arī priecīgs iRobota aicinājums palīdzēt Ezeres bērnudārzā «Buratīno», vidē, kurā savas bērnības skaistākos mirkļus pavada bērni no dažādām ģimenēm.

Rainas vēstule:

Labdien, iRobotiņ !
     Šis stāsts atnāk pie manis ar basām kājām, pieticīgs un kluss. Tas baidās notraukt ceļmalītēs salijušās rasas svētību, iztraucēt cīruļa treļļus debesu velvē. Tas negrib iztraucēt maza bērna lūgšanu pasaulei, piepildīt  viņa sapņus. Ir agrs rīts un  es ceļos. Es ceļos un eju mazajam bērniņam līdzi….         

               Daudz kas izzūd no mūsu redzesloka, daudz kas izslīd no rokām un šķiet pazaudēts. Gluži kā dienas, kas pazūd saulrietā, kad samilzt vakara ēnas, bet atkal nāk rīts, aust jauna diena un mūsu acīm un sirdīm paveras plašā pasaule - balta, tīra, ticības, sapņu un cerību piepildīta.
     Mēs esam Saldus novada Ezeres vidusskolas pirmsskolas izglītības iestāde.

     Ezeres bērnudārzs «Buratīno» savu darbību uzsāka 1978.gada novembrī. Sākotnēji tas tika veidots kā ļoti plašs diennakts bērnudārzs, kurš bija paredzēts sešām dažāda vecuma grupām. Laiki mainījās, valdības nāca un gāja cita pēc citas, līdz 1994.gadā mūsu iestādi apvienoja ar Ezeres vidusskolu. Kopš tā laika esam Ezeres vidusskolas struktūrvienība. Neskatoties uz to, mūsu dzīve rit atstatus no skolas, atsevišķā ēkā un savā, bērniem tik ierastajā vidē un ritmā.

     Uz doto brīdi mūsu iestādē darbojas trīs jaukta tipa vecuma grupas. Ik dienu bērnudārzu apmeklē 56 dažāda vecuma bērni vecumā no 1.– 7.gadiem. 34% mūsu audzēkņu nāk no ģimenēm, kurās ir finansiālas problēmas, valstī radušā bezdarba dēļ, kuras atbilst maznodrošinātu un trūcīgu ģimeņu statusam, kas būtiski ietekmē bērnu izaugsmi, radošo izpausmi un pilnvērtīgu attīstību. Tādēļ ļoti būtiski ir nodrošināt bērniem tīru, sakārtotu, labvēlīgu, pievilcīgu, krāsām bagātu, skaistu vidi, kur ikdienā augt un pilnveidoties, pavadīt savas bērnības skaistākos un bezrūpīgākos mirkļus.   

      Mūsu bērnudārzs, demogrāfiskās situācijas un valstī izveidojušās situācijas dēļ, nav pilnībā noslogots. Arī mūsu pagasta jaunatne aizklīst uz pilsētām, aizbrauc uz ārzemēm darba meklējumos, bet, tas nenozīmē, ka mums nerūp, lai viņi atgrieztos sakārtotā un skaistā vidē, lai savas atvases audzinātu dzimtajās mājās.

     Pagaidām mūsu pirmskolas izglītības iestādē tiek uzturētas tikai nepieciešamās telpas. Bērnudārzs savulaik projektēts pa blokiem. Trīs korpusus aizņem grupiņas, vienā atrodas klase bērniem ar īpašām vajadzībām, vienā korpusā aktu zāle, bet vienā sporta zāle un Sajūtu istaba, viens korpuss vēl gaida savu kārtu, lai to veiksmīgi un pilnvērtīgi aizpildītu. Visus šos korpusus savieno  60 m garš, ar paklājiem izklāts gaitenis..

     Vispasaules bērnu aizsardzības dienā, 1.jūnijā, tapa zināms, ka esam ieguvuši finansējumu, lai izremontētu un veiktu kosmētisko remontu sporta aktivitātēm paredzētajā blokā.

     iRobotiņ, kā mēs priecājāmies! Mūsu mazajās mājās pēc ilgiem gadiem būs remonts! Jau tagad pilnā sparā rit remonta sagatavošanas darbi. Mēs esam nebeidzama optimisma pilni, darba rūķi, savu sapņu un cerību iedvesmoti. Mums būs sava sporta zāle un Sajūtu istaba, bet līdz ar to krietni palielināsies darba apjoms mūsu apkopējai.

     Nenoliedzami, mums būs vajadzīga tava palīdzība! Mūsu mīļā un strādīgā apkopēja Iveta Jaunsproģe ir brīnumjauks un čakls cilvēks. Taču ikviens darbiņš veicas vēl labāk, ja talkā nāk  izdarīgi palīgi – kāds esi Tu. Esi tik mīļš, palīdzi viņai uzturēt spodru un tīru mūsu bērnudārzu! Viņas darba apjoms ir milzīgs, gaitenis vien ir ap 60.metru garš un to visā garumā sedz paklāji. Kur nu vēl seši bloki, kas katrs sastāv no vairākām regulāri tīrāmām telpām.
iRobotiņ! Mēs ļoti labi zinām, ko nozīmē brīvprātīgs darbs. Augt un attīstīties, būt vērstiem uz pozitīvām pārmaiņām – tas lielā mērā ir atkarīgs no pašu uzņēmības, gribasspēka un vēlmes to darīt. Mēs, pieaugušie, esam atbildīgi par vidi un apstākļiem kādos aug, attīstās, pilnveidojas un mācās mūsu atvases. Tas ir mūsu pienākums, nodrošināt saviem bērniem tīru, sakoptu, skaistu, košu, bezrūpīgu bērnību! Tas ir mūsu pienākums, izveidot stiprus pamatus un priekšstatus bērnu attīstības sākumposmā, lai tie mūsu bērnu nākotnei pavērtu plašas izaugsmes iespējas turpmākai dzīvei.

Mūsu «mājās» tevi pieskatīs bērnudārza vadītāja Vaira, bet labs palīgs un draugs tu būsi mūsu apkopējai - Ivetai.

Vēstuli Tev raksta piecu bērnu mamma un trīs mazbērnu ome – Raina
iRobotiņ! Ja Tev ir skumji, ja Tev ir bezgala grūti, nāc ar mums! Nāc cerēt vienu mazu, baltu cerībiņu, nāc ļauties sapņiem! Tie paceļ pāri ikdienas rutīnai un palīdz dzīvot! Es klusi čukstēšu zilajam cerību zirgam ausī un viņš - sadzirdēs! Zini- viņš auļos zilajās debesu tālēs un sameklēs Tevi, lai pastāstītu manus sapņus! Ja Tu viņu satiec, nebaidies, ej tam līdzi, viņš Tevi aizvedīs sapņu un cerību pasaulē! Es zinu – mēs satiksimies! Varbūt satiksimies krāsainos sapņos, kas pa pasauli klejo, meklējot prātus, kas brīnumiem tic...
Cerību un sapņu jau ir ļoti daudz, un tie nekad  nebeigsies!

Tici? Mēs – JĀ!
Uz satikšanos, Ezerē!

Vairāk informācijas šeit


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu