Konkurss skolēniem «Ecosolis – par ilgtspējīgu būvniecību»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Plakāts

6. februārī sākas konkurss 9. – 10. klašu skolēniem «Ecosolis – par ilgtspējīgu būvniecību», kur galvenais uzdevums būs uzcelt zebrai māju. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu izpratni un interesi par ilgtspējīgu būvniecību, portālu «Apollo» informēja pasākumu aģentūras «Pareizā ķīmija» pārstāve Elīna Šleinere . 

Ērgļu arodvidusskola sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Ilgtspējīgas būvniecības padomi jau otro gadu organizē konkursu «ECOSOLIS». Pagājušajā gada konkursa nosaukums – «Ekomājām - par energoefektīvu un ekoloģisku ēku»( wwww.ekomajam.lv).  

2011. gada janvārī Rīgas Zoodārzā nodega zebru māja, tāpēc šogad konkursa galvenais uzdevums būs jaunas zebras mājas maketa veidošana pēc ilgtspējīgas ēkas principiem - ilgtermiņā laba un ērta māja visiem – ēkas lietotājam, ēkas apsaimniekotājam, videi un sabiedrībai. 

«Ilgtspējīgas būvniecības pamatā ir laicīga un prasmīga ēkas plānošana un būvniecība, kas, samazinot dabas resursu patēriņu, vienlaicīgi nodrošina ērtu, veselībai labvēlīgu un finansiāli pamatotu māju tās lietotājam. Ilgtspējīga būvniecība ir Eiropas Savienības un citu pasaules attīstītāko valstu uzstādījums nevis nākotnē, bet jau šodien. Lai mēs spētu konkurēt, arī Latvijā ir nepieciešami gudri, zinoši speciālisti, tāpēc tiek rīkots šāds konkurss,» konkursa nozīmību komentē Zane Sauka, Latvijas Ilgtspējīgas Būvniecības padomes valdes priekšsēdētāja. 

Konkursam aicināti pieteikties Latvijas vispārējās izglītības iestāžu 9.-10. klašu skolēni. Konkursam varēs pieteikties no 2012. gada 23. janvāra līdz 5. februāra plkst. 23:59, elektroniski reģistrējoties mājas lapā www.ecosolis.lv. Komandā var būt 4-7 skolēni. Pirmās vietas ieguvējiem balva 300 Ls vērtībā. Balvas veids tiks noteikts konkursa laikā aptaujājot dalībniekus. Visi finālisti saņems veicināšanas balvas no sadarbības partneriem. 

http://ecosolis.lv/dokumenti1

2012. gada 3. maijā 15 labākās komandas piedalīsies klātienes finālā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. 

2011. gada konkursā «Ekomājām» piedalījās 38 skolēnu komandas, no kurām 8 iekļuva finālā, un par uzvarētājiem kļuva Varakļānu vidusskolas komanda «Greengirls“. Komanda finālā bija sagatavojusi ekoloģiski siltinātas sienas fragmenta maketu, kur viens no siltumizolācijas materiāliem bija vistu spalvas.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu