Konstatēts jauns «Storm Worm» botu tīkla uzbrukums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV FIB un interneta noziegumu izmeklēšanas centra IC3 pārstāvji ziņo, ka globālajā datortīklā parādījušies jauni bēdīgi slavenā tīkla tārpa «Storm Worm» varianti. Vienlaikus konstatēta liela vīrusu surogātpasta sūtījumu partija no «Storm Worm» tīkla saimniekiem.

Vairākums šo vēstuļu ir ar nosaukumu «F.B.I. vs Facebook» (FIB pret «Facebook»). Vēstulēs ir hipersaites uz rakstu par FIB un «Facebook», taču līdz ar šo rakstu lietotāja datorā nonāk jaunais tārpa variants.

«Spamotāji vīrusus var izplatīt tikai ar lietotāju palīdzību. Vairumā gadījumu lietotājs pats padara savu datoru par botu tīkla sastāvdaļu. Aicinām lietotājus būt ārkārtīgi piesardzīgiem ar ienākošajiem sūtījumiem,» teikts FIB paziņojumā.

Speciālisti lietotājiem kārtējo reizi atgādina, ka nedrīkst atbildēt uz surogātpasta vēstulēm un atvērt no nezināma sūtītāja saņemtai vēstulei piesaistītos failus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu