Kovals: Londonas Olimpiādē bija īsta meksikāņu ziepju opera (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu šķēpmetējs Ainārs Kovals pirms došanās uz pirmssezonas treniņnometni Portugālē portālam «Apollo» pastāstīja par traumu, kas tika gūta īsi pirms Londonas Olimpiādes un liedza startēt sezonas beigās.

«Pēc olimpiskajām spēlēm gandrīz divus mēnešus nepiedalījos sacensībās, jo pirms Olimpiādes guvu savainojumu, par kuru gan plašsaziņas līdzekļos nekas netika rakstīts,» stāsta Kovals. «Paši domājām - teikt vai neteikt par traumu, jo negribējās, lai neveiksmes gadījumā tas tiktu uztverts kā attaisnojums

«Pirms Londonas Olimpiādes divas nedēļas bijām treniņnometnē Ventspilī, kur iegāju fantastiskā sportiskajā formā. Treniņos metu tuvu pie 90 metriem. Atbraucām uz Rīgu un trīs dienas pirms izlidošanas uz Londonu ar trenerīti [Valentīnu Eiduku] vienojāmies, ka vienu mešanas treniņu vēl vajadzētu aizvadīt. Pēc nometnes negāja kā vajag, bet metu, metu un sajūtas atnāca atpakaļ. Strādāju ar pieciem šķēpiem un četrus jau biju aizmetis, tādēļ prātoju - mest vai nemest arī piekto? Bija dažādu apstākļu sakritība - spēcīgs vējš mani nedaudz sagrieza un roka aizgāja drusku ne tur, kā rezultātā saplēsu krūšu muskuli,» atklāj Ainārs.

«Tā bija mana pirmā trauma profesionālajā karjerā. Tfu, tfu, tfu... Cerams, ka arī pēdējā. Tas mani pilnībā izsita no sliedēm, jo nezināju, kas tagad būs un cik ātri muskulis sadzīs,» atzīst Kovals. «Jau Londonā vienu treniņu uztaisījām un it kā likās, ka bija labi, bet uz kvalifikāciju iznācu sildīties un sāpes bija pilnīgi neciešamas. Izgāju stadionā bez iesildīšanās un nodomāju, ka jāņem sevi nost no sacensībām. Taču kaut kā iekustējos un uzmetu.»

«Tā bija īsta meksikāņu ziepju opera - ar asarām un puņķiem. Taču to neviens nezina. Intervijās varbūt izskatījos mierīgs, bet iekšā viss vārījās, jo bija žēl ieguldītā darba,» piebilst šķēpmetējs.

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt plašāku rakstu par sarunu ar 2008. gada olimpisko vicečempionu Aināru Kovalu.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu