Kozlovskis: Apturot ārzemniekiem uzturēšanās atļaujas, rodas nacionālās drošības draudi (275)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Apturot uzturēšanās atļauju piešķiršanu noteiktas valsts pilsoņiem, Latvijai rodas nacionālās drošības draudi, pēc koalīcijas partiju sanāksmes, kurā konceptuāli vienojās piešķirt valdībai tiesības uz laiku apturēt uzturēšanās atļaujas trešo valstu pilsoņiem, žurnālistiem sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija).

«Skaidrs, ka mums jābūt uzmanīgiem, ja ieraksta kādas noteiktas valsts pilsoņus šajā kategorijā, tas ir drauds nacionālajai drošībai. Es uzskatu, ka jābūt ļoti rūpīgam izvērtējumam,» viņš teica.

Iekšlietu ministrs paskaidroja, ka ļoti nopietni jāizvērtē starpvalstu attiecības un jārada precīzs regulējums, tādēļ nav pamata šādu priekšlikumu sasteigt.

«Steidzamības kārta nebūtu īsti vietā. (..) Jo vairāk iedziļinās eksperti, jo vairāk jautājumu rodas, tādēļ tas ir ļoti rūpīgi jāizvērtē,» uzsvēra Kozlovskis.

Jau ziņots, ka koalīcijas partijas pirmdien konceptuāli atbalstīja Nacionālās apvienības (NA) priekšlikumu dot tiesības valdībai uz laiku apturēt uzturēšanās atļauju piešķiršanu trešo valstu pilsoņiem vai to grupām. Iekšlietu ministrija kopā ar Ārlietu ministriju un Tieslietu ministriju kopīgi izstrādās priekšlikumus un virzīs Ministru kabineta lietu izskatīšanai Saeimā.

NA priekšlikums sākotnēji paredzēja atļaut valdībai uz laiku apturēt uzturēšanās atļauju tirdzniecību pret nekustamā īpašuma iegādi Krievijas pilsoņiem.

Komentāri (275)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu