Kozlovskis neredz iespēju samazināt iekšlietu nozarē strādājošo skaitu (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) piedāvātais variants palielināt valsts amatpersonu algas uz darbinieku skaita samazinājuma rēķina, runājot par situāciju iekšlietu nozarē, ir visai diskutējams priekšlikums, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs norādīja, ka Iekšlietu ministrijas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm ir liela noslodze formālās procedūras dēļ. Šobrīd vienam policijas inspektoram ir jāizmeklē līdz pat 1500 krimināllietām par nelieliem noziegumiem. Tam jāpatērē diezgan ilgs laiks un resursi, pastāstīja ministrs, retoriski jautājot, vai šādā gadījumā ir iespējams runāt par strauju personāla samazinājumu.

«Tajā pašā laikā ir nozares, kur noteikti jādomā par darbinieku skaita palielināšanu, piemēram, kibernoziegumu apkarošanas nodaļā,» uzsvēra Kozlovskis.

Viņš norādīja, ka risinājumam ir jābūt kompleksam. Iekšlietu nozares amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm būtu jāsamazina funkciju skaits, un, piemēram, procesiem, kas attiecas uz policistu darbu, jābūt vienkāršākiem.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu