«Krājbankas» kraha ietekme uz nodokļu ieņēmumiem bijusi neliela

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

«Latvijas Krājbankas» kraha ietekme uz nodokļu ieņēmumiem bijusi neliela, intervijā žurnālam «Lietišķā Diena» atzīst Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

VID vadītāja gada sākumā pauda bažas, ka nodokļu ieņēmumus negatīvi varētu ietekmēt tā dēvētais «Krājbankas» faktors. Tagad izrādījies, ka bankas problēmu ietekme uz nodokļu ieņēmumiem bijusi «pavisam neliela».

«Paši par to brīnāmies. Bija nodokļu maksātāji, kam apturējām nokavējuma naudas aprēķināšanu, jo viņi nevarēja laikus samaksāt, bet tādu nebija daudz. Jebkurā gadījumā šo jautājumu vairs nevar uzskatīt par problēmu. Uzņēmumi pārfinansējās uz citām bankām, izrādījās, ka daļa no tiem savu naudu glabā vairākās bankās, un šis jautājums risinājās,» stāsta Jezdakova.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt «Krājbankas» bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt «Krājbankas» administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics», kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praksē realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu