Krapsis: Sodu palielināšana ir viens no veidiem, kā ietekmēt autovadītāja apziņu (89)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jesse&Lisa, CC BY-NC-SA 2.0

Administratīvo sodu palielināšana par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir viens no veidiem, kā ietekmēt autovadītāja apziņu, lai viņš skatītos spidometrā un ievērotu ceļu satiksmes noteikumus, diskusijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis uzsvēra, ka neviens neapgalvo, ka pēdējā laika traģisko avāriju vienīgais iemesls ir ātrums, bet katrā ziņā tas ir viens no iemesliem.

Diskusijas dalībnieki secināja, ka Latvija brauc ļoti ātri, lielākā daļa autovadītāju pārsniedz ātruma limitu 90 kilometri stundā (km/h), Ātrums pats par sevi nav bīstams, taču bīstamos un nepiemērotos apstākļos tas ir nāvējošs.

Krapsis norādīja, ka ātrums ieņem lielu īpatsvaru no fiksētajiem pārkāpumiem uz Latvijas ceļiem, par to liecina statistika. Šogad divu mēnešu laikā kopumā fiksēti 17 tūkstoši šādu pārkāpumu, iepriekšējā gadā šajā pašā laika periodā tie bija 13 tūkstoši.

Jau ziņots, ka 11.martā satiksmes negadījumā Vidzemē gājuši bojā seši cilvēki.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu