Krasi samazinās «Gaismas pils» projekta realizētāju skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vizualizācija

Tuvākajā laikā tiks reorganizēta Kultūras ministrijas iekšējā struktūra, radikāli samazinot arī bijušo «Jauno trīs brāļu» darbinieku skaitu, kas nodarbojas ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) «Gaismas pils» projekta realizāciju, aģentūrai LETA pastāstīja kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

Ārzemju kolēģi esot brīnījušies, kāpēc Kultūras ministrijā izveidota speciāla struktūrvienība LNB būvniecībai, ja to projektējusi un būvdarbus uzrauga tik liela starptautiska kompānija kā «Hill International S.A.», kuras gada apgrozījums ir mērāms miljardos dolāru.

Kā ziņots, 1.jūlijā pabeigta valsts aģentūras «Jaunie trīs brāļi» reorganizācija, kuras rezultātā aģentūra tiek likvidēta, tās funkcijas pārņem KM.

No līdzšinējiem aģentūras «Jaunie trīs brāļi» 24 darbiniekiem KM Kultūras infrastruktūras nodaļā strādāt tika uzaicināti septiņi darbinieki, kuri arī līdz šim vistiešākajā veidā strādājuši pie LNB projekta vadības.

Kā pastāstīja kultūras ministrs Dālderis, pēc atkārtotas reorganizācijas ar «Gaismas pils» projektu turpinās darbu tikai viens vai divi darbinieki. Darbu KM zaudēs arī bijušais «Jauno trīs brāļu» direktors Zigurds Magone, kurš patlaban atrodas atvaļinājumā.

Šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā ar LNB būvniecības projekta realizācijas gaitu deputātus iepazīstināja Kultūras ministrijas Kultūras infrastruktūras nodaļas pārvaldes vecākais referents Indriķis Builis. Kultūras ministrs Dālderis aģentūrai LETA teica, ka ir pārliecinājies par Buiļa kompetenci, kurš labi orientējoties gan būvprojekta rasējumos, gan tāmēs.

Kā LETA jau ziņoja, turpinot strukturālo reformu īstenošanu, Kultūras ministrija ir pieņēmusi lēmumu attiecībā uz divu padotības iestāžu - Muzeju valsts pārvaldes (MVP) un Kultūras un radošās industrijas izglītības centra (KRIIC) - turpmāko darbību. Iestādes paredzēts reorganizēt, to funkcijas nododot KM un pārņemot ministrijas struktūrā nelielu skaitu darbinieku šo funkciju veikšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu