Nepieciešams:
Krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un sviestu (29)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
kartupeļi
sviests
cietais siers
rozmarīns
sāls
pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgā ar suku. Kartupeli ieliek karotē, ar asu nazi griež šķēlītēs, šķēlītes apakšā atstājot nesagrieztas, lai kartupelis turētos kopā.
Rīvētu sieru sajauc ar kausētu sviestu, sāli, pipariem un sasmalcinātu rozmarīnu. Kartupeļu sagriezto pusi iemērc siera maisījumā, liek ietaukotā cepamtraukā, uzliek vāku vai uzsedz foliju. Cep 200 grādos, kad kartupeļi gandrīz mīksti, vāku noņem, cep, līdz veidojas brūna garoziņa.