Kraukšķīgā kondensētā piena kūka (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/49651178@N00/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Nepieciešams:

Mīklai:

2 glāzes miltu
200 g sviesta
200 g skābā krējuma
šķipsniņa sāls

Krēmam:

1 kārbiņa kondensētā piena ar cukuru
200 g sviesta
1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sakapā kopā ar miltiem, piejauc krējumu. Mīklu mīca ātri, lai sviests nesasilsts. Mīklu sadala 5 daļās, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Mīklas plāksnes ņem pa vienai no ledusskapja, izrullē plāni, sadursta ar dakšiņu, cep 210 grādos gaiši brūnas. Kad plāksne izcepta, kamēr karsta, tās malas apgriež līdzenas.

Krēmam saputo sviestu ar vaniļas cukuru, pieliek kondensēto pienu. Krēmu smērē starp kūkas kārtām, pārkaisa ar drumstalām. Kūku var ēst uzreiz, tad tā būs kraukšķīga, var atstāt uz nakti aukstumā, lai sastāvdaļas sadraudzējas.

Krēmam var pierīvēt citrona vai laima miziņu. Ja vēlas, kādā no kārtām krēma vietā iesmērē skābu ievārījumu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu