Nepieciešams:
Kraukšķīgās baklažānu uzkodas (12)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 vidējs baklažāns
1 ola
3 ēdamkarotes ūdens
sāls
100 g kukurūzas cietes
100 g rīsu miltu
melnie pipari
ķiploks
skābs krējums
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Baklažānus sagriež stienīšos, apkaisa ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm. Sulu, kas radusies, nolej, baklažānus nosusina papīra salvetē.
Olu sakuļ ar ūdeni. Cieti un miltus samaisa. Baklažāna gabaliņus apvārta olā, tad miltos, cep eļļā no abām pusēm brūnus.
Krējumam pievieno piparus, sāli un caur spiedi izspiestus ķiplokus. Baklažānus pasniedz ar sagatavoto mērci.