Krēmīga brūkleņu torte (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Migle Seikyte, CC BY-SA 2.0

Rudenīgās vēsmas liek domāt par siltu, gardu našķi, kurā būtu arī organismu stiprinoši vitamīni. Brūklenes šeit ir īsti vietā. Turklāt - to laiks ir sācies!

Vajadzīgs:

  • 100 grami mīksta sviesta
  • 1 glāze ar kaudzīti (240ml) miltu
  • puse tējkarotes cepamā pulvera
  • pusglāze un 2 ēdamkarotes (100 ml) «Muscovado» brūnā cukura
  • 300 g ogu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 un 1/4 glāzes (300 ml) saldā krējuma

Gatavojam!

Mīkla:

Bļodā sajaucam 1 glāzi miltu, 2 ēdamkarotes cukura un sviestu. Samīcam. Ja mīkla šķiet par mitru - pievienojam vēl mazliet miltu.

Mīklu ieklāj apaļā cepamtraukā (attēlā - aptuveni 24 cm diametrā). Liek uz pusstundu ledusskapī.

Pēc tam formu cep 200 grādos desmit minūtes.

Pildījums:

Bļodā sajauc brūkleņu ogas, atlikušo (1 glāzi) cukuru un kanēli. Maisījumu liek ceptajā mīklas formā.

Olu dzeltenumus nedaudz saputo ar krējumu un pārlej ogu maisījumam.

Nu tarti liekam cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Kad izņemta no krāsns, tartei pirms griešanas jāļauj atdzist.

Lai jums silti vakari!

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu