Kremlis nosoda «nepieļaujamos» Romnija draudus (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs piektdien par «nepieļaujamiem» nodēvējis ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāta Mita Romnija draudus attiecībās ar Maskavu ieņemt stingrāku nostāju.

«Oficiālo kontaktu gaitā kā Maskava, tā Vašingtona dažādos līmeņos vairākkārt uzsvērušas savu izpratni par to, ka tāda situācija, kad abpusējās attiecības kļūst par upuri priekšvēlēšanu batālijām un kļūst par priekšvēlēšanu batāliju ķīlnieci, ir nepieļaujama,» sacīja Peskovs.

Viņš norādīja, ka Maskava zina Vašingtonas oficiālo nostāju.

«Kā to vairākkārt ir uzsvēris valsts galva, Krievija bija un būs ieinteresēta Krievijas un Amerikas attiecību tālākajā attīstībā,» norādīja Peskovs.

Romnijs ceturtdien apsolīja, ka gadījumā, ja tiks ievēlēts, ieņems stingrāku nostāju pret Krieviju, vienlaikus norādot, ka pašreizējam Baltā nama saimniekam Barakam Obamam attiecībās ar Maskavu trūkst mugurkaula.

«Viņš, atsakoties no mūsu pretraķešu aizsardzības saistībām, pameta mūsu draugus Polijā, taču pēc [atkārtotas] ievēlēšanas ir gatavs izrādīt Krievijas prezidentam Putinam tā kāroto elastību,» uzrunājot republikāņu nacionālā konventa delegātus, sacīja Romnijs.

«Manas administrācijas laikā mūsu draugi pieredzēs lielāku lojalitāti, bet Putina kungs redzēs mazāk elastības un vairāk mugurkaula,» uzsvēra Romnijs, izsaucot klausītāju gaviles. «Mēs turēsim godā Amerikas demokrātijas ideālus, jo brīva pasaule ir miermīlīgāka pasaule.»

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu