Kremlis piedzīvojis masveidīgu kiberuzbrukumu (246)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hisperati, CC BY-SA 2.0

Piektdien pagaidām nezināmi hakeri veikuši lielu kiberuzbrukumu Kremļa un Krievijas Centrālās bankas mājaslapām. Šīs nedēļas laikā uzbrukumi bijuši vērsti arī pret Kremlim lojālo mediju mājaslapām. To, kurš un kāpēc uzbrucis mājaslapām, nav izdevies noskaidrot, Krievijas medijiem pavēstīja Kremļa pārstāve. 

Speciālisti strādā, lai novērstu darbības traucējumus, kurus izraisījuši hakeri. Kremļa preses dienests paudis informāciju, ka piektdien vērstais kiberuzbrukums ir lielākais Kremļa mājaslapas pastāvēšanas vēsturē, tāpat uzbrukumi vērsti pret citām, valstij nozīmīgām mājaslapām.

Informāciju par kiberuzbrukumu piektdien apstiprinājusi arī Krievijas Centrālā banka. Bankas amatpersonas paudušas, ka tiek darīts viss iespējamais, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu mājaslapas darbību un novērstu traucējumus nākotnē.

Ceturtdien no kiberuzbrukumiem cietušas arī ietekmīgu Krievijas mediju mājaslapas. Anonīms kaukāzietis uzņēmies atbildību par uzbrukumu Krievijas «Pirmā kanāla» mājaslapai, taču uzbrukums netika veikts saistībā ar situāciju Ukrainā.

Televīzijas kanāls «Rossija-24» savā mājaslapā publicējis informāciju, ka visu Krievijas televīzijas un radio kanālu mājaslapas piedzīvojušas masveidīgu kiberuzbrukumu.

Šīs nedēļas sākumā hakeri centās pārtraukt portāla «LifeNews» darbību. Tiek skaidrots, ka šis ziņu portāls atspoguļo informāciju, kāda ir izdevīga Krievijas drošības dienestiem.

Speciālisti informē, ka šajā gadījumā hakeri veic uzbrukumu mājaslapas serverim, padarot to pēc iespējas lēnāku. Ja serveris cieš no vērienīgiem uzbrukumiem, tas vairāk nepiedāvā iespēju apmeklēt mājaslapu, kura atrodas uz konkrētā servera.

Komentāri (246)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu