Krievijā aiztur kokaīna kontrabandistu grupu; arī divus Latvijas piederīgos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijā aizturēts kokaīna kontrabandistu grupējums, kurā ir arī divi Latvijas valstspiederīgie, vēsta laikraksts «The Moscow Times».

Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā muitas dienesta un Federālā drošības dienesta kopīgi četrus gadus veiktā izmeklēšanā aizturēti deviņi Krievijas pilsoņi, divi Latvijas valstspiederīgie un viens Ukrainas pilsonis, kas ieveduši kokaīnu Krievijā no Ekvadoras, slēpjot to kuģos banānu kravās.

Izmeklētāji kopumā konfiscējuši 130 kilogramus kokaīna. Vislielākā krava aizturēta 2010.gadā netālu no Sanktpēterburgas, kur kuģī banānu kravā atrasti paslēpti 70 kilogrami kokaīna, kura vērtība ielu tirgū ir aptuveni 85 miljoni ASV dolāru. Pārējās narkotikas konfiscētas vairākos atsevišķos reidos kopš 2007.gada.

Iekšlietu ministrijas pārstāvis Sergejs Tihoņenko preses konferencē pavēstīja, ka kontrabandistu grupējuma locekļi identificēti 2009.gada beigās, taču «mēs vēlējāmies viņus pieķert darbībā, lai varētu narkotiku konfiskāciju veikt ar stilu».

Narkotiku pārtveršanas operācija notika 2010.gada decembrī, kad izmeklētāji uzzināja, ka kuģis no Ekvadoras ceļā uz Sanktpēterburgu naktī piestās ar ledu klātajā Somu līcī, lai izkrautu narkotikas. Kontrabandistu sabiedrotajiem bija paredzēts no sauszemes pa ledu aiziet līdz kravai un to savākt.

«Pārējais bija tehnikas, profesionālo spēju un mūsu profesionālā lepnuma jautājums,» paziņoja Tihoņenko.

Izmeklētāji izsēdās uz kuģa vairākas stundas pirms plānotās kokaīna izkraušanas, atrodot narkotikas kapteiņa kajītē. Savukārt uz ledus izkrauta kokaīna iepakojumu imitācija, pēc kā ieradās kravas saņēmēji.

Narkotiku savācēji deviņas stundas brida pa dziļu sniegu pāri aizsalušajam Somu līcim, līdz sasniedza krastu, kur viņus aizturēja likumsargi.

Aizturētie narkotiku kontrabandisti aizveduši izmeklētājus līdz īrētam mājoklim Ļeņingradas reģionā, kuru viņi izmantojuši kā slēptuvi. Mājoklī izmeklētāji aizturējuši divus Latvijas valstspiederīgos.

Izmeklētāji aizturējuši vēl astoņus Krievijas pilsoņus, bet devītais Krievijas pilsonis aizturēts Nīderlandē, un pašlaik tiek risināta viņa izdošanas lieta Krievijai.

Par grupējuma līderi tiek uzskatīts Ukrainas pilsonis Valentīns Voinovskis, kurš tika aizturēts Baltkrievijā un izdots tiesāšanai Krievijā.

Notiesāšanas gadījumā aizturētajiem narkotiku kontrabandistiem draud līdz 20 gadu cietumsods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu