Krievijā brīdina par mobilo telefonu vīrusiem, kas īsziņu veidā zog naudu no banku kontiem (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dominik Syka, CC BY-SA 2.0

Viedtelefonus ar «Android» operētājsistēmu Krievijā skāris jauns vīruss, kas ar īsziņu palīdzību zog gan ievērojamas, gan arī ne tik lielas naudas summas no bankas kartēm, kas saistītas ar mobilajiem telefoniem, vēsta Krievijas mediji.

Blēži mobilo telefonu īpašniekiem izsūtot īsziņas ar hiperlinkiem, uz kuriem nospiežot, mobilā telefona īpašnieks lejuplādē savā telefonā kaitīgo programmatūru. Vīruss spējot bez telefona īpašnieka ziņas pieprasīt no bankas ziņas par kredīta atlikumu, un, ja tā ir saistīta ar telefona numuru, noņemt naudu no abonenta bankas konta, pārskaitot to uz blēžu kontiem, vēsta «Itar-Tass».

Eksperti norāda ka ļaundari regulāri izstrādā dažādas vīrusu modifikācijas. Telefona īpašnieks nemaz nenojauš par to, ka viņa telefons ir inficēts, jo vīruss pilnībā dzēš visas īsziņas no bankas, kas brīdina par darbībām īpašnieka kontā.

Telefonu īpašniekiem tiek ieteikts regulāri atjaunot antivīrusu programmas savos telefonos. Tāpat telefonu īpašniekiem ieteikts nespiest uz linkiem īsziņās un izvairīties lejuplādēt savos telefonos programmas no nezināmiem resursiem.

Pēc «Kaspersky Lab» datiem, Krievija ir viena no krāpnieku iecienītākajām valstīm, šeit tiek veikti 66% uzbrukumu mobilajiem telefoniem, vēsta «Itar-Tass».

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu