Krievijā cenzēs «Simpsonus» (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas nacionālais telekanāls «2x2» ceturtdien apliecināja, ka turpmāk animācijas seriāls «Simpsoni» tiks cenzēts, lai pakļautos jaunam likumam, ar kuru vardarbīgas ainas, kā arī dzeršanas un smēķēšanas skatus televīzijas ēterā atļauts demonstrēt, tikai sākot ar vēlām vakara stundām. 

Epizodes, kurās Simpsonu ģimene skatās vardarbīgo multfilmu «Niezītis un Kasītis», līdz ar likuma stāšanos spēkā piektdien būs jācenzē, apliecināja telekanāla pārstāvis.

«Atbilstoši jaunajam likumam mēs «Simpsonu» «Niezīti un Kasīti» nevaram pārraidīt pirms plkst.23,» sacīja telekanāla ģenerāldirektors Ļevs Makarovs.

«Mēs ironiskā veidā retušēsim visas programmas, kurās būs skati, kas atbilst jaunā likuma aizlieguma kritērijiem. Piemēram, mēs rādīsim melnu ekrānu ar komisku tekstu titru līnijā,» skaidroja Makarovs.

Viņš arī atzina, ka cits ASV animācijas seriāls «Dienvidparks» tiks pārcelts uz laiku pēc plkst.23, jo viens no šī seriāla varoņiem katrā sērijā iet bojā.

Atbilstoši likumam «Par bērnu aizsardzību no informācijas, kas kaitē viņu veselībai un attīstībai» ainas, kas iedrošina bērnus izmēģināt narkotikas, tabaku vai alkoholu vai arī kas attaisno vardarbību, drīkst pārraidīt tikai pēc plkst.23.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu