Krievija dod prettriecienu ASV sankcijām (924)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka tā, atbildot uz Vašingtonas sankcijām, kas ieviestas, reaģējot uz Krimas aneksiju, nosaka savas sankcijas deviņām ASV amatpersonām.

«Nevar būt nekādu šaubu, ka katram naidīgam solim tiks sniegta atbilde pienācīgā veidā,» norādīja Krievijas Ārlietu ministrija. Sankciju sarakstā iekļauti deviņi ASV prezidenta Baraka Obamas palīgi un likumdevēji.

ASV amatpersonu vidū, kurām Maskava noteikusi sankcijas, ir arī Senāta vairākuma frakcijas līderis Harijs Rīds, Pārstāvju palātas spīkers Džons Bēners, Senāta ārlietu komisijas priekšsēdētājs Roberts Mendess un senators Džons Makeins.

Maskava par savām sankcijām paziņoja tikai dažas minūtes pēc tam, kad Obama bija nācis klajā ar paziņojumu, ka tiek paplašinātas Krievijai iepriekš noteiktās sankcijas, kas pret Maskavu tiek īstenotas, sodot to par Krimas aneksiju.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja «līgumu» par Krimas aneksiju, ko ceturtdien jau ratificēja parlamenta apakšpalāta.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Kļimenko ceturtdien paziņoja - ir pazīmes, kas liecina, ka Krievija gatavojas plaša mēroga uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos.

Komentāri (924)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu