Krievijā lidmašīna nevar nolaisties, jo lidostā -50 grādu sals (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: redlegsfan21, CC BY-SA 2.0

Arī Krievijā pēdējo dienu laikā fiksēta ļoti zema gaisa temperatūra un stipri nokrišņi, tāpēc pamatīgi traucēta gan transportlīdzekļu, gan gaisa kuģu satiksme, vēsta kaimiņvalsts mediji.

Sibīrijā ceturtdienas rītā atcelti vairāki lidmašīnu reisi, jo fiksētas ļoti zemas gaisa temperatūras. Piemēram, lidmašīna, kas lidoja reisā Ufa-Ņižņevartovska, mainījusi maršrutu un nolaidusies Tjumeņā. Lidmašīnas ekipāža pieņēmusi lēmumu doties uz citu lidostu, jo noteiktajā galamērķī bijis -50 grādu sals, bet lidmašīna «Bombardier CRJ200» drīkst lidot -45 grādu salā.

Krievijas mediji vēsta, ka pagājušajā naktī daudzviet bijuši ļoti nepatīkami laika apstākļi – dažviet stipri snidzis, pamatīgi putinājis. Piemēram, Stavropolē sniega dēļ uz astoņiem autoceļiem pilnībā apturēta transportlīdzekļu satiksme,.

Kā ziņots, vakar no Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos gaisa temperatūra pazeminājās līdz pat -52 grādiem, un tik zema gaisa temperatūra Eiropā piedzīvota pirmo reizi vairāku gadu desmitu laikā.

-52 grādi reģistrēti Hosedahardas ciemā, kas atrodas Ņencu autonomā apvidus austrumos, pie robežas ar Komi Republiku. Tik liels sals šajā apkaimē janvārī fiksēts pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Vorkutā naktī uz trešdienu gaisa temperatūra pazeminājās līdz -46 grādiem, savukārt dažviet Sibīrijā gaisa temperatūra pēdējās diennaktīs noslīdējusi līdz -57 grādiem.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu