Krievijā no dūmiem vēlas radīt zeltu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas valdība gatava tērēt vairākus miljonus rubļu, lai iegādāties iekārtu, ar kuras palīdzību dūmus var pārvērst zeltā. Oficiālajā valsts iepirkumu mājaslapā publicēts sludinājums par šādas iekārtas iegādi, vēsta «Newsru.com».

Izrādās, ka Krievijā ir šāda ierīce un valdība tās iegādei ir gatava tērēt 3,7 miljonus rubļu. Vēl pusmiljons rubļu no valsts budžeta būšot nepieciešams dokumentu sagatavošanai.

Saskaņā ar noteikumiem, ierīcei, kas no dūmu gāzēm spēj radīt zeltu, jābūt gatavai līdz šā gada 1. decembrim. Ierīces pasūtītājs ir Amūras zinātniskais centrs. Zināms jau arī pasūtījuma izgatavotājs – tā ir sabiedriskā organizācija «Jekaterinburgas zinātnieku un inženieru organizāciju savienība».

Iekārtas tehniskās prasības esot aprakstītas tādā zinātniskā valodā, ko vienkāršam cilvēkam saprast esot ļoti grūti.

Izrādās, ka Amūras zinātniskajā centrā jau daudzus gadus zinātnieki nodarbojas mēģinājumiem iegūt zeltu no dažādiem avotiem.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu