Krievija pieņēmusi politisko lēmumu par «Mistral» tipa kuģu iegādi no Francijas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Maskava pieņēmusi politisko lēmumu par «Mistral» tipa helikopteru bāzes kuģa iegādi no Francijas, vēsta aģentūra «RIA Novosti», atsaucoties un Krievijas Federālā militāri tehniskās sadarbības dienesta direktoru Mihailu Dmitrijevu.

Krievija piedāvā nopirkt vienu gatavu kuģi, kas uzbūvēts Francijā, bet trīs kuģus uzbūvēt savas kuģu būvētavās. Francija savukārt vēlas pārdot divus gatavus kuģus un divus uzbūvēt Krievijā. «Politiskais lēmums par «Mistral» tipa kuģu iepirkumu ir pieņemts. Pašlaik notiek aktīvas konsultācijas,» — paziņojis Dmitrijevs.

Viņš norādījis, ka pagaidām abas puses nav sākušas konkrētās sarunas. «Mēs nekad neesam parakstījuši tik lielu līgumu par šāda bruņojuma veida iepirkumu, tādēļ nepieciešams saņemt lielu daudzumu papildinformācijas šo dokumentu noformēšanai,» — paskaidrojis Dmitrijevs.

Helikopteru bāzes kuģa «Mistral» ūdensizspaids ir 21 tūkstotis tonnu, garums — 200 metri, platums – 32 metri, ātrums ir 19 mezgli, bet gaitas rezerve 20 tūkstoši jūras jūdžu. Kuģis ir spējīgs uz klāja pārvadāt sešus helikopterus, bet korpusa iekšienē — četrus desanta kuterus vai divus kuģus uz gaisa spilveniem, kā arī līdz 450 desantniekiem.

Kā uzskata Krievijas un Francijas eksperti, viena helikopteru bāzes kuģa iegāde Krievijai izmaksās no 400 līdz 500 miljoniem eiro. Krievija vēlas saņemt četrus šādus kuģus – vienu gatavā veidā, bet vēl trīs — pēc Francijas licences uzbūvēt savās kuģu būvētavās. Savukārt Francijas puse vēlas pārdot divus gatavus helikopteru bāzes kuģus.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu