Krievijā plāno ieviest sodu par pārāk nodilušām riepām (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: StreetShotzPhotography, CC BY-NC-ND 2.0

Krievijas Transporta pārvalde uzsākusi darbu pie likumprojekta, kas paredzēs piemērot sodu autovadītājiem, kas būs braukuši ar pārāk nolietotām riepām, vēsta laikraksts «Rossiskaja Gazeta».

Par braukšanu ar pārāk nolietotām riepām autovadītājiem paredzēts piespriest soda naudu 2000 Krievijas rubļu jeb nepilnu 40 eiro apmērā. Pārvietošanās ar nodilušu riepu reljefu nav tik bīstama braucot pa sausu asfaltu ar ātrumu, kas nav lielāks par 20 kilometriem stundā, skaidro Transporta pārvaldes eksperti, taču tas strauji mainās palielinoties ātrumam vai mainoties braukšanas apstākļiem. Viņi uzsver, ka nodilušas riepas ir biežs iemesls letāliem ceļu satiksmes negadījumiem, tāpēc eksperti uzskata, ka šāds sods ir ļoti nepieciešams.

Kā laikrakstam pastāstīja viens no likumprojekta autoriem, šīs izmaiņas paredzētas lielākas programmas ietvaros, kas tiek izstrādāta, lai samazinātu augsto satiksmes negadījumu skaitu Krievijā.

Taču likumprojekts nav virzījies gluži tā, kā to bija paredzējuši tā autori, likumprojekts ticis jau vairākas reizes «mīkstināts».

Sākotnējais likumprojekta uzmetums par braukšanu ar pārāk nodilušām ziemas riepām paredzēja sodu līdz pat 5000 rubļu jeb nepilniem simts eiro, tomēr vēlāk sods tika samazināts. Likumprojekta autoriem bija jāsamazina arī riepu sodāmā riepu nodiluma pakāpe, jo izskanēja arguments, ka pie šādiem noteikumiem valsts iestāžu autoparkos riepas būtu jāmaina pat reizi divos gados un to šīs iestādes nevarot atļauties.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu