«Krievijā putina» – «National Geographic» janvāra numura aktuālā tēma (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnāla centrālais raksts «Krievijā putina» sniedz ieskatu politiskajās aizkulisēs pirms drīzumā gaidāmajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm, kā arī iepazīstina ar Soču vēsturisko attīstību un kaimiņvalsts prezidenta ceļu pretim ilgi kārotajai pasaules nedalītai uzmanībai.

Melnās jūras krastā esošie Soči, gatavojoties Krievijas desmitgades nozīmīgākajam notikumam, ir mainījušies līdz nepazīšanai – sākot ar propagandas stila plakātiem, kas pilsētas ielās reklamē tuvojošos pasākumu, un beidzot ar policijas kājnieku patruļām, kuras veidotas no vēsturiskajiem apgabala sargiem – kazakiem. Pretēji olimpisko spēļu vienam no galvenajiem principiem – mieram spēļu norises laikā –, šoreiz šis notikums tiek gaidīts ar milzu piesardzību un iespējamiem terora un neierastu laikapstākļu draudiem.

«Krievija vairs nav impērija. Tomēr, līdzīgi citām varenām, lielām nācijām, tā ļoti vēlētos tāda būt. Šīm alkām jāatrod piepildījums, un divās februāra nedēļās Krievija varēs to gūt. Ar krievu gribasspēku ziemas olimpiskās spēles notiks neiedomājamā vietā. Soču spēles Melnās jūras krastā noritēs nesenā Gruzijas kara pievārtē, vietā, kurā, kā daudzi to sauc, noticis genocīds (pret čerkesiem), un tuvu islāma nemiernieku darbības zonai (Dagestānai, Čečenijai, Ingušijai un Kabardai-Balkārijai). Valsts atjaunojusi baiso kazaku zemessardzi, kura palīdzes uzturēt mieru, ko daži labprāt gribētu patraucēt. Plaši klīst baumas par šādiem plāniem, sacensībām nepieciešamo snigšanu apdraud augsta temperatūra, un aktīvisti pieprasa Krievijas parlamenta pieņemto antihomoseksuālisma likumu boikotu. Putins uz to atbildējis, aizliedzot protestus un mītiņus Sočos spēļu laikā,» vēsta citāts no raksta «Krievijā putina».

Papildu tam, jaunā gada pirmais numurs aicinās uzzināt vairāk par cīņām, ar kurām saskaras kāda kalnos kāpēju grupa, un motivēs mums katram pašam sameklēt savu «Nepārvaramo klinti» un pieveikt to! Rakstā «Kajapo drosme» būs lasāms par Amazones cilts neatlaidību cīņā par savu dzīvesveidu. «Tālu prom no mājām» būs aktuāla tēma tiem, kuru ģimenes locekļi, radinieki vai draugi devušies prom uz citām zemēm, lai finansiāli rūpētos par mājās palikušajiem. Savukārt par pasaules lielākās ķirzakas – Komodo varāna – nākotni uzzināsiet «Sensenos laikos kāds pūķis».

Atver logu – ielaid pasauli!

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu