Krievijā tiek meklētas arī pārējās «Pussy Riot» dalībnieces (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijā sākta kriminālizmeklēšana arī pret pārējām pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm, kas joprojām atrodas brīvībā.

«Šobrīd notiek izmeklēšana, tiek veikta meklēšana,» ziņu aģentūrai AFP apstiprināja Maskavas policijas pārstāvis.

Plašāka informācija pagaidām netiek sniegta.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Meitenēm izdevās aizbēgt, bet policija uz aizdomu pamata par dalību «Pussy Riot» vēlāk aizturēja četras personas - Nadeždu Tolokoņņikovu, Jekaterina Samuceviču, Mariju Alekhinu un vienu vīrieti.

Trīs aizturētās sievietes martā stājās tiesas priekšā, bet pārējās divas pankgrupas dalībnieces joprojām atrodas brīvībā.

Tiesas procesa gaitā prokuratūra šīs pārējās grupas dalībnieces dēvēja par «neidentificētām dalībniecēm».

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa 17.augustā atzina pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Pirmdien tapa zināms, ka notiesātās sievietes nelūgs prezidentam Putinam apžēlošanu. Taču pankgrupas dalībnieču aizstāvības komanda plāno iesniegt apelācijas prasību, tiklīdz saņems sprieduma kopiju.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu