Krievijai grib pievienoties gandrīz 100% pseidoreferenduma dalībnieku (233)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainai piederošajā Krimas pussalā svētdien notikušajā referendumā 96,6% dalībnieku ir nobalsojuši par pievienošanos Krievijai, liecina galīgie rezultāti, par kuriem pirmdien paziņoja Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs.

Iepriekš pēc balsu saskaitīšanas 75% balsošanas iecirkņu bija paziņots, ka 95,7% referenduma dalībnieku nobalsojuši par pievienošanos Krievijai.

«Trijās ceturtdaļās balsošanas iecirkņu ir saskaitīti 100% balsošanas biļetenu. Par Krimas pievienošanu Krievijai izteikušies 95,7% vēlētāju,» paziņoja referenduma rīkošanas komisijas vadītājs Mihails Mališevs. 3,2% referenduma dalībnieku atbalstījuši Krimas palikšanu Ukrainas sastāvā, bet 1,1% balsošanas biļetenu atzīti par nederīgiem.

Referendumā piedalījušies 82,71% reģistrēto Krimas vēlētāju, tostarp 81,36% vēlētāju Krimas autonomajā republikā un 89,51% Sevastopolē, pirmdienas naktī paziņoja Mališevs.

Referendums notika gan Krimas autonomajā republikā, gan Sevastopoles pilsētā, kas atrodas Krimas pussalā, taču neietilpst Krimas autonomajā republikā un ir Ukrainas valsts pakļautības pilsēta.

Tas notika laikā, kad Krimu faktiski kontrolē Krievijas spēki bez pazīšanās zīmēm, kas Ukrainas bruņotos spēkus ir aplenkuši to bāzēs.

Referenduma leģitimitāti neatzīst ne Ukraina, ne arī Eiropas Savienība, ASV un daudzas citas pasaules valstis. Savukārt Krievija ir paziņojusi, ka ir gatava uzņemt Krimu savā sastāvā, ja par to nobalsos vairākums referenduma dalībnieku.

Jau vēstīts, ka Krimas parlaments 6.martā pieņēma lēmumu par šīs Ukrainas sastāvā esošās autonomās republikas iestāšanos Krievijā federācijas subjekta statusā un nolēma 16.martā rīkot referendumu par pievienošanos Krievijai. Ukrainas Tieslietu ministrija paziņojusi, ka šis Krimas parlamenta lēmums ir neleģitīms.

Komentāri (233)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu